logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Motorola V975 - ekran nie działa, podświetlenie klawiszy i dźwięki są

ninjahwdp 11 Lut 2006 17:39 771 4
REKLAMA
  • #1 2289959
    ninjahwdp
    Poziom 28  
    Dostalem ja od konkurencji, nie wiem co sie z nia dzialo, przeszla miliony flaszhowan itd. TP byl robiony, Programy ja czytaja... w 100% sprawny [hardware]... naprawialem PDS, FF, nie wiem... motka sie wlacza, ale podswietlaja sie klawisze a wyswietlacze nie... slychac dzwieki itd... nie mam juz pomyslow. :/

Macie jakis pomysly?
  • REKLAMA
  • #2 3270735
    lukaszurbaniak
    Poziom 12  
    Ocena: 4
    Spróbój zmienić taśmę od wyświetlacza.
  • REKLAMA
  • #3 3271211
    Zbycho9
    Poziom 20  
    Ewentualnie Lcd z innej sprawnej komórki, przełóż płytę główną do innego i wtedy wykluczysz wiele opcji a najważniejsze uszkodzenie HW płyty głównej i softu

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #4 3271212
    vip-serwis.com
    Poziom 15  
    Taśma i po problemie,ewentualnie uszkodzone glasy kolo złącza lcd.

vip-serwis,com
  • #5 3271220
    cinekk
    GSM Product Supporter
    Ocena: 10
    Opisze jak sprawa wygląda z V980 i czarnymi ekranami bo wydaje mi się że to będzie taka sama zasada, chociaż TP robi się troche inaczej to i tak HW w V975 i V980 jest identyczne bo nawet soft można podmieniać V975<>V980,
    TP podpinasz pod jeden koniec takiego czarnego rezystorka... tak się składa że ten rezystorek służy poprawnemu działaniu wyświetlaczy :) Zdarza się też że czasami padnie, wymień na nowy a jeżeli Ci się nie chce to na początek zepnij tam na krótko i jak zaświeci podświetlenie i czasami bedzie pojawiał się obraz i znikał to znaczy, że musisz wymienić. Nad PA w 6610 i temu podobnych płytach masz 2 takie rezystoki które pasują wartościowo a każdemu się wala taka nokia na części, przelutuj i po problemie.
REKLAMA