logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Motorola V1050 - Jak rozebrać wyświetlacz i sprawdzić tasiemkę?

radosny1 16 Paź 2006 13:06 1538 8
REKLAMA
  • #1 3122072
    radosny1
    Poziom 15  
    witam wszystkich.
    szukałem podobnego tematu z takim problemem jak mam ale nie znalazłem nic w archiwum, wiec proszę o pomoc:

telefon startuje (podświetla się klawiatura, budzik dzwoni normalnie itp.) jednak nie wyświetla nic na wyświetlaczu, sprawdzany był soft i płyta główna i wszystko jest ok. przypuszczam ze problem tkwi w tasiemce łączącej płytę z wyświetlaczem, jednak nie wiem w jaki sposób rozebrać sam wyświetlacz (próbowałem podważyć, ale nie daje to efektu, próba zsunięcia samego plastyku tez nie pomaga)
    ratujcie!
    proszę o pomoc kogoś, kto juz rozbierał ten telefon, nie chce uszkodzić samego panela.
  • REKLAMA
  • #2 3122508
    kocek
    Poziom 20  
    Ocena: 27
    A co się z tym telefonem stalo- kiedy przesrtal świecić sam z siebie po probie ściągnięcia loka flashu czy jeszcze może coś innego??
  • REKLAMA
  • #3 3122516
    radosny1
    Poziom 15  
    dzwonił ktoś do mnie, bateria była na wyczerpaniu i telefon się wyłączył, po włączeniu już nie świecił wyświetlacz.
    telefon działał około roku z wgranym polskim softem, nigdy nie było z nim jakiegokolwiek problemu. awaria stała się nagle
  • REKLAMA
  • #4 3122547
    kocek
    Poziom 20  
    Ocena: 27
    Może spróbuj Repair PDS Smart Clipem a potem flash.Mialem kiedyś podobny problem po wgraniu zlego flasha w Motoroli V980.
  • REKLAMA
  • #5 3122818
    radosny1
    Poziom 15  
    z softem próbowałem już wszystkiego, to oczym piszesz na samym początku. nic nie przynosi rezultatu. dlatego chcę rozebrać część z wyświetlaczem.

proszę o sugestie jak go rozebrać
  • #6 3195057
    KaNtOrCM
    Poziom 1  
    Mialem ten sam problem i umnie to byla wina softu poszlem do komisu i mi naprawili dokladnie to wgrali nowego softa :D i dziala dotej pory
  • #7 3195416
    radosny1
    Poziom 15  
    temat nieaktualny!
  • #8 3255413
    wolf77
    Poziom 12  
    witam
    możesz napisać co zrobiłeś bo mam ten sam problem
  • #9 4064549
    kemot_81
    Poziom 15  
    Ocena: 7
    Aby rozebrać górną część trzeba odkleić szybę od wyświetlacza głównego, pod spodm jest 4 x t6.
    co do niedziałania wyswietlaczy, u mnie pomogło przegrzanie szkiełek koło złącza taśmy na pł. głównej.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Problem dotyczy telefonu Motorola V1050, którego wyświetlacz przestał działać nagle po rozładowaniu baterii i ponownym włączeniu urządzenia. Telefon uruchamia się poprawnie (podświetlenie klawiatury, dźwięk budzika), jednak ekran pozostaje czarny. Soft i płyta główna zostały sprawdzone i są sprawne, co sugeruje uszkodzenie taśmy łączącej wyświetlacz z płytą główną. Użytkownik poszukuje instrukcji rozebrania wyświetlacza, gdyż próby podważania i zsuwania plastikowej osłony nie przyniosły efektu. W odpowiedziach pojawiły się sugestie dotyczące naprawy oprogramowania (flashowanie, użycie Repair PDS Smart Clip), jednak autor potwierdził, że soft był już wielokrotnie sprawdzany bez skutku. Jeden z użytkowników podaje, że aby rozebrać górną część wyświetlacza, należy odkleić szybę od panelu głównego, pod którą znajdują się cztery śruby typu T6. Dodatkowo wskazano, że problem z wyświetlaczem może być spowodowany złym kontaktem taśmy, a u jednego z użytkowników pomogło przegrzanie obszaru złącza taśmy na płycie głównej. Ostatecznie temat został uznany za nieaktualny, co może sugerować rozwiązanie problemu lub rezygnację z naprawy.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA