logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nieprawidłowa praca katody podłączonej do inwertera w PC.

galaxy_938 12 Lut 2006 00:11 822 6
REKLAMA
  • #1 2291659
    galaxy_938
    Poziom 24  
    Ocena: 15
    Otóz kupiłem katodkę od kolegi, podłaczyłem ładnie świeciła ale po kilku godzinach pracy zaczęła świecić do połowy. Prawa stronka katodki świeci a lewa nie, co sie z nią stało? Nie znam sie na tym, za rady dziękuje ;)
  • REKLAMA
  • #2 2294152
    galaxy_938
    Poziom 24  
    Nikt mi nie potrafi pomóc ? :(
  • REKLAMA
  • #3 2294464
    Exodos
    Poziom 19  
    Ocena: 17
    Nie uderzyłeś nią gdzieś o obudowe ??
  • REKLAMA
  • #4 2294500
    galaxy_938
    Poziom 24  
    Nie, czasem jak włacze komputer to zaświeci cała ale za moment świeci znowu do połowy :(
  • #5 2294514
    Exodos
    Poziom 19  
    Sprawdź wtyki do i z Inwentera.
  • REKLAMA
  • #6 2294867
    galaxy_938
    Poziom 24  
    Sprawdzałem i wszystko oki. Podłanczałem do drugiego wyjścia w inwenterze i dalej nic :(
  • #7 2295094
    Exodos
    Poziom 19  
    Jesli masz możliwość to spróbuj ją podpiąć pod inny inwenter, ale żeby pasował wtyk, jesli to nic nieda i dalej będzie świecić tylko połowa to możesz się już rozglądnąć na allegro za katodami, bo tego juz nie naprawisz.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Problem dotyczy katody podłączonej do inwertera w komputerze, która początkowo świeciła prawidłowo, lecz po kilku godzinach pracy świeci tylko połowa lampy – prawa strona działa, lewa nie. Katoda czasami zapala się w całości po włączeniu komputera, ale szybko wraca do świecenia połowicznego. Sprawdzenie połączeń wtyków do i z inwertera nie wykazało usterek, podobnie podłączenie do innego wyjścia inwertera nie rozwiązało problemu. Zalecane jest podłączenie katody do innego inwertera o kompatybilnym wtyku w celu wykluczenia uszkodzenia inwertera. Jeśli problem nadal występuje, katoda jest prawdopodobnie uszkodzona i nie nadaje się do naprawy, co sugeruje konieczność zakupu nowej katody, np. na platformie Allegro.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA