logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Katody. Spalony inwerter. Czy można podłączyć katody bez inwertera?

PyJoO^ 18 Mar 2006 12:40 1676 8
REKLAMA
  • #1 2428265
    PyJoO^
    Poziom 11  
    Ce, spalil mi sie inverter i ne umie go naprawic :/ czy moge jakos podlaczyc katody (mam 2) bez invertera ? bo ne znam sie na tym i ne umie zrobic nowego albo cos w tym stylu :P
  • REKLAMA
  • #2 2429556
    tommy 112
    Poziom 23  
    Ocena: 21
    a moze stary warto naprawic cyasami jakas blachostka typu rezystor albo kondensator moze jakies foto inwertera i katod sorz ale polskie znaki mi sie popsuly
  • #3 2429663
    ozy2001
    Poziom 28  
    Ocena: 38
    Tommy, zmien sobie klawiature na polski programisty, w panelu sterowania, bo zle sie to czyta :p

Inventer kupisz na allegro raczej bez problemow... moze byc chyba nawet taki od tych gietkich gazowych neonow. Zapytaj sprzedawcy, moze podejdzie :p

A naprawa faktycznie... oplaca sie, mi sie przegrzal kondensator :p Wlutowalem z jakiegos starego zasilacza, i dziala do dzis (jakies 8 miechow:p)
  • REKLAMA
  • #4 2430222
    Tummi
    Poziom 13  
    Ocena: 3
    Jesli jestes z Trojmiasta, to napisz na priva - dam Ci za friko inverter - mam kilka zapasowych :D

T.
  • #5 2432383
    PyJoO^
    Poziom 11  
    Dalem go juz raz do naprawy i nic :/ teraz dalem do drugiego szpeca hh moze ten cos poradzi :)

na allegro ne widzialem samych inverterow do katod mozesz podac jakis link ?

niestety ja ze slaska jestem :(
  • REKLAMA
  • #6 2487070
    lamer89
    Poziom 23  
    Ocena: 36
    daj foto tych nie działajacych inwerterow moze cos sie poradzi
    (jak co to zapraszam do zs4 tychy naprawimy za free na miejscu (kupisz se tylko czesci w poblizkim sklepie elektronicznym))
  • REKLAMA
  • #7 2503204
    Trzmielor
    Poziom 11  
    Po pierwsze napisz jakie to są katody, jakieś parametry? A napewno coś poradzimy :)
  • #8 2539619
    PyJoO^
    Poziom 11  
    Nie mam jak zrobic fotki :/ a moze ma ktos do sprzedania taki inverter ? mozna go wystawic na allegro albo e-bay i ja kupie :) oczywiscie zaplace za koszty wysylki :)

parametry hm.. nie bardzo sie na tym znam kupilem poprostu 2 katody zeby fajnie swiecilo hhh :P

Jesli ktos ma lub moglby TANIO zrobic taki inverter to ja chetnie kupie :) najlepiej 2szt. zalezy tez od ceny :)

Pozdrawiam

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik posiada dwa katody i uszkodzony inwerter, którego nie potrafi naprawić ani zastąpić nowym. Pytanie dotyczy możliwości podłączenia katod bez inwertera. W odpowiedziach zasugerowano naprawę uszkodzonego inwertera poprzez wymianę elementów pasywnych, takich jak kondensatory czy rezystory, oraz zakup inwertera na platformach aukcyjnych typu Allegro lub eBay. Wskazano, że inwerter od neonów gazowych może być kompatybilny. Zaproponowano również pomoc lokalną w naprawie lub przekazanie zapasowego inwertera. Podkreślono konieczność podania parametrów katod dla precyzyjnej pomocy, jednak autor nie dysponuje takimi danymi. Wskazano, że bez inwertera katody nie będą działać poprawnie, gdyż inwerter jest niezbędny do ich zasilania. Dyskusja koncentruje się na naprawie, zakupie lub wymianie inwertera, brak jest technicznej możliwości podłączenia katod bez inwertera.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA