logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak przerobić wejście PHONO na AUX w mini wieży SONY CD-S450?

jotuze 12 Lut 2006 00:29 2603 4
REKLAMA
  • #1 2291704
    jotuze
    Poziom 14  
    Ocena: 7
    Mam pytanie, czy wie ktoś może jak ''pozbyć sie'' wejścia PHONO i zastąpić je uniwersalnym AUX w mini wieży SONY CD-S450? Przydałby sie jakiś schemat typu-''co z czym połączyć itp.'' lub jakieś wyjaśnienie jak to zrobić.
  • REKLAMA
  • #2 2292231
    olaf x
    Poziom 34  
    Ocena: 362
    phono to przedwzmacniacz adapterowy,ktory ma wzmocnienie wieksze duzo niz dla pozostalych wejsc.
    pol biedy jesli na pozostale wejscia nie ma zadnego stopnia wzmocnienia tylko na fono, wystarczy odciac wejscie i wyjscie i polaczyc gniazdo phono z wyjsciem przedzmacniacza. gorzej jesli jest wspolny przedwzmacniacz dla wszystkich wejsc o przelaczanych sprzezeniach zwrotnych w zaleznosci od wejscia, wtedy trzeba zmienic elementy w torze phono na elementy takie jakie sa w torze aux, niemniej do zabawy przydalby sie schemat.
  • REKLAMA
  • #3 2293458
    djlj24
    Spec od car audio
    Ocena: 1325
    Kiedyś w gazetce z AVT pokazany był układ, który był korektorem antyRIAA czyli wpinałeś go w wejście PHONO i do niego już normalne źródło dźwięku. Ważne to dla sprzętu na gwarancji.
  • REKLAMA
  • #4 2305004
    jotuze
    Poziom 14  
    Ocena: 7
    Ja wiem jak zrobić taki korektor. Tylko chodzi o to żeby wogóle nie było tego przedwzmacniacza RIAA. RIAA powoduje szumy i zniekształcenia więc przydałby się schemat lub opis jak go z tamtąd usunąć w danej wieży(sharp cd-s450) jeśli ktoś wie jak to zrobić lub ma schemat to bardzo bym prosił o pomoc.
REKLAMA