logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Siemens C35 - brak zasięgu i zakłócenia na 1800 MHz po wymianie końcówki mocy

felix-lynx 12 Lut 2006 21:05 794 2
REKLAMA
  • #1 2294958
    felix-lynx
    Poziom 14  
    Ocena: 4
    Mam siemensa c35 - niedawno wymienilem koncowke mocy (bardzo szybko wyladowywala sie bateria, po przylozeniu do monitora myslalem ze monitor wyleci w kosmos - takie zaklocenia itd.) to tej operacji wszystko wygladalo na OK.
    Ostatnio pojechalem do kuzynki i znow problemy - brak zasiegu, dziwny znaczek przed nazwa sieci (u innych jest wykrzyknik - nie wiem czemu u mnie jest jakis dziwny znaczek :P).
    Po powrocie przepuscilem go przez Siemens Quick EEPROM features zeby miec mozliwosc wyboru 900/1800.
    Na 900 jest wszysko ok, na 1800 albo nie mozna sie polaczyc albo polaczenia jest z zakluceniami i szybko sie rozlacza mimo ze wskaznik zasiegu pokazjuje ze zasieg jest prawie pelny. Na obu zakresach niby znajduje siec bez problemu.
    Jakies propozycje?
    Bawic sie jeszcze w przelutowanie filtrow 1800 czy jeszcze raz przelutowac koncowke (pochodza z odzysku wiec nie mam pewnosci ze sa w 100% sprawne) ?

Z gory dziekuje:
    ==Lynx==

------------------------------------------------------------------------------------
    Zastanawiam sie tez nad diplexerem (ANTSW).
    Od czego polecacie zaczac? A moze moje rozumowanie jest calkowicie bledne ?
  • REKLAMA
  • #2 2295938
    ftb
    Poziom 35  
    Ocena: 101
    jak widzi sieć na ręcznym to TX i raczej PA.Potem ew dalej jak wymieniasz
  • #3 2296165
    felix-lynx
    Poziom 14  
    Ocena: 4
    Dzieki - jak przyniose nagrzewnice zaczne sie bawic.
    Pozdrawiam:
    ==Lynx==
REKLAMA