logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Siemens C35i gubi zasięg! rozłącza po wybraniu numeru!

Głaz 07 Maj 2006 20:57 2060 7
REKLAMA
  • #1 2602660
    Głaz
    Poziom 15  
    Ocena: 10
    Witam serdecznie.
    Mój problem polega na tym, że telefon, którego używam Siemens c35i podczas upadku z wysokości około 30 cm stracił zasięg.
    Po włączeni telefony pojawia się ma wskaźniku zasięgu zaznaczone pole do polowy, ale po próbie wybrania numery na wyświetlaczu pojawia się informacja, że szuka sieci.
    Drugą sprawą jest kłopot z próbą wykonani połączenia.
    Wybieram numer i dwa razy słychać dźwięk wybierania i komunikat Rozmowa zakończona lub numer zajęty ( komunikaty przykładowe)
    Kiedyś maiłem kłopot, z że gdy odbiorca odebrał rozmowę to się mój Siemens rozłączał.

Telefon jest bez simlocka i ma wgrane oprogramowanie w wersji 24 FR/EFR/HR
    Bardzo proszę o pomoc.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 2602685
    revolt
    Poziom 34  
    Ocena: 186
    sam z tym raczej nic nie zrobisz. pewnie trzasły lutowania końcówki mocy luc jakaś ścieżka (z wskazaniem na pierwsze). w domu tego nie naprawisz :(. ewentualnie rozbierz go i złóż ponownie. raz na 100 się zdarza że antenka nie styka - spróbować można
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 2603092
    revolt
    Poziom 34  
    Ocena: 186
    raczej juz niopłacalna. koło 30-40 jeżeli to to
  • #5 2733895
    templar78
    Użytkownik obserwowany
    Ocena: 7
    robierz telefon , weż sama płyte głowną bez wyswietlacza włóż do denaturatu na 2 h , wysusz i maksymaklnie wygrzej suszarką . ja tak postawiłem połowe c35 tek bez zasiegu .

Dodano po 10 [sekundy]:

robierz telefon , weż sama płyte głowną bez wyswietlacza włóż do denaturatu na 2 h , wysusz i maksymaklnie wygrzej suszarką . ja tak postawiłem połowe c35 tek bez zasiegu .
  • REKLAMA
  • #6 2737936
    sq7hqi
    Poziom 12  
    Ocena: 1
    do wymiany PA lub filtr(y) w.cz.
  • REKLAMA
  • #7 2829687
    spox5
    Poziom 13  
    Ocena: 8
    jesli sposób z denaturatem nie zadziała proponuje domowym sposobem tzn jesli chodzi o koncówke mocy to potraktowac ją lutownicą gazową taką za 5PLN w markecie Podgrzewasz koncówkę kilka chwil i lut powinien chwycic o ile właśnie końcówka mocy strzeliła ;)

Zapraszam do lektury na www.x35zone.prv.pl tam wszystko jest o siemensie c35
  • #8 2829805
    andrekk25
    Poziom 16  
    Ocena: 1
    Ja postawilem kiedys na lutownice gazową bo wkoncu test na fonie za 40 zl to nie taka tragedia no i udalo sie :) Zrobilem juz pare fonow przy pomocy lutownicy gazowej ale trzeba bardzo uwazac bo logiczne jest ze nie ma ona regulacji gorącego powietrza :))) Pozdrawiam

Podsumowanie tematu

✨ Telefon Siemens C35i po upadku z około 30 cm traci zasięg – wskaźnik pokazuje zasięg do połowy, ale przy próbie wykonania połączenia pojawia się komunikat „szuka sieci” oraz rozłączenia z komunikatami typu „rozmowa zakończona” lub „numer zajęty”. Problem może wynikać z uszkodzenia końcówki mocy lub ścieżek na płycie głównej. Zalecane jest rozebranie telefonu i sprawdzenie styku anteny, jednak najczęściej konieczna jest naprawa lutowania końcówki mocy, co jest trudne do wykonania w warunkach domowych. Koszt naprawy szacowany jest na około 30-40 zł, ale może być nieopłacalny. Alternatywnie proponowane jest moczenie płyty głównej w denaturacie przez 2 godziny, suszenie i wygrzewanie suszarką. W przypadku uszkodzenia końcówki mocy można spróbować jej podgrzania lutownicą gazową, co czasem przywraca funkcjonalność, jednak wymaga ostrożności ze względu na brak regulacji temperatury. Dodatkowe informacje i porady dostępne są na stronie www.x35zone.prv.pl.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA