logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Siemens C35 - brak zasięgu mimo włączonego telefonu, jak naprawić?

zwichu 04 Sie 2006 16:17 692 8
REKLAMA
  • #1 2880135
    zwichu
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Witam! Mój problem polaga na tym że mimo właczonego telefonu ktoś dzwoniący do mnie słyszy zawsze abonent nie osiągalny ;/ wie ktoś może jak naprawić tą usyterke z tego co wywnoiskowałem jest to wina nadajnika ;/ za wszelkoą pomoc z góry dzięki ! POZDRO :)
  • REKLAMA
  • #2 2880364
    zbyhol
    Poziom 18  
    Ocena: 13
    nie koniecznie, w tych telefonach częstym problemem były anteny a raczej brak dobrego styku na połączeniu z anteną. Na początek dobrze przeczyść wszyść wszystkie styki i sprawdź czy antena ma dobry kontakt.
  • #3 2883307
    zwichu
    Poziom 11  
    a jak to nie pomoże to co mam zrobić ??
  • REKLAMA
  • #4 2883348
    matidanko6
    Poziom 27  
    Ocena: 60
    wygrzać go Hot Air
  • #5 2883772
    zbyhol
    Poziom 18  
    A może najpierw zastosuj sie do tej rady. A jak nie pomoże to wtedy pytaj.
  • REKLAMA
  • #6 2888247
    zwichu
    Poziom 11  
    zastosowałem się niestety to nic nie pomogło dalej jest jak było i na ekranie miga mi pasek zasięgu ;/ o co chodzi z tym hot air jkaby mógł kolega wytłumaczyć bo niebardzo wiem :) jak macie jakieś inne rady to chętnie wysłucham :) pozdro !
  • #7 2888379
    zbyhol
    Poziom 18  
    Jeżeli nie wiesz co to jest to raczej daj sobie spokój i oddaj telefon komuś kto wie i ma do tego sprzęt.
    Ale koszty mogą być wyższe od wartości tego telefonu
  • #8 2888524
    matidanko6
    Poziom 27  
    Ocena: 60
    hot air to jest stacja lutownicza lutująca gorącym powietrzem
  • REKLAMA
  • #9 2889437
    zwichu
    Poziom 11  
    wielkie dzięki za wszelką pomoc :) szkoda ze nie da się nic zrobic ;/

Podsumowanie tematu

✨ Problem dotyczy telefonu Siemens C35, który mimo włączonego stanu nie nawiązuje połączeń, a dzwoniący słyszą komunikat "abonent nieosiągalny". Przyczyną może być uszkodzenie anteny lub jej złe połączenie, dlatego zaleca się dokładne oczyszczenie i sprawdzenie styków anteny. Jeśli to nie przyniesie efektu, sugerowane jest wygrzewanie telefonu za pomocą stacji lutowniczej hot air (gorące powietrze), co może naprawić uszkodzenia lutów lub komponentów. Jednakże, jeśli użytkownik nie posiada odpowiedniego sprzętu i wiedzy, lepiej oddać telefon do serwisu, choć koszty naprawy mogą przewyższyć wartość urządzenia. W trakcie dyskusji wyjaśniono, że hot air to specjalistyczna stacja lutownicza wykorzystująca gorące powietrze do naprawy elementów elektronicznych.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA