logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Internet w komputerze przez GPRS w tel. Sony Ericsson K300i

WBF8163 14 Lut 2006 23:44 1523 3
REKLAMA
  • #1 2303584
    WBF8163
    Poziom 12  
    Ocena: 8
    Witam, mam małą zagadkę do rozwiązania, wyczytałem gdzieś w necie że można połączyć telefon z gprs przez port podczerwieni z komputerem i w ten oto mało rozpowszechniony i niewyszukany sposób używać telefonu jako modemu internetowego (chodzi głównie o gadu). Teraz sedno zagadki. Czy ktoś słyszał albo próbował używać telefonu marki Sony Ericsson K300i do tego typu zabiegów, jakich to by wymagało sterowników i jak skonfigurować Windowsa XP Prof. Dziękuję za sugestie jeśli takowe się pojawią
  • REKLAMA
  • #2 2303629
    lechoo
    Poziom 39  
    Ocena: 546
    Hmm, ja robiłem próby z gprs przez port irda na nokii 6310i, nie instalowałem żadnych dodatkowych sterowników, wykorzystałem standardowy sterownik do modemu automatycznie zainstalowany przez windows. Działało to całkiem dobrze, ale lepiej jest wykorzystać do tego celu bluetooth gdyż modem gprs rozłącza się przy nawet chwilowym zaniku połączenia przez podczerwień.
  • REKLAMA
  • #3 2304302
    shivo
    Poziom 20  
    Ocena: 7
    na k300i napewno da sie zrobic to co chcesz zrobic,
    tylko IRDA bedzie zrywc... niestety, ale chyba mozna kablem tez podlaczyc..:) wiadomo, zwyrac nie bedize.. a jak potrzebujesz tylko do gadu, to przepustowosc kabla powinna styknac;)

pozdrawiam;
  • #4 2304970
    trocse
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 28
    Jak wyzej, Eryk daje soft do konfiguracji takiego polaczenia lub operatorzy telefoniczni go zalaczaja, w zasadzie po wlaczeniu irdy telefon bedzie widoczny jako modemik i mozna recznie zrobic polaczenie, jego szczegoly sa rozne u operatorow wiec trzeba info od konsultanta i oczywiscie wybor czy gprs czy wap bo telefonik moze i tak i tak a cena jest rozna :)
REKLAMA