logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zainstaluję jakąś kartę to system mi się zaczyna wieszać

look100 16 Lut 2006 01:14 930 3
REKLAMA
  • #1 2308539
    look100
    Poziom 12  
    Ocena: 7
    witam mam problem z kompem chyba jakieś konflikty sprzetowe bo jak zainstaluje jakąś karte to system mi się zaczyna wieszać przy ładowaniu systemu w załączniku podaje informacje o systemie spakowane ma 30 Kb po rozpakowaniu 851 Kb może ktoś będzie wiedział oco tu chodzi
    Załączniki:
    • informacje o systemie.rar (29.19 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 2308584
    Kooz
    Poziom 18  
    Windowsa masz z Service Packiem? Jezeli tak to jakim? Aktualizowales system?
  • REKLAMA
  • #3 2309146
    look100
    Poziom 12  
    Bez tego zrobiłem ten opis odrazu po formacie jeszcze bez antywirusa żeby nie mieszać w informacjach

dzisiaj zauważyłem że jak wyciągne karte skystar 2 z kompótera to działa dobrze a jak włożyłem do pierwszego slotu od góry dałem sterowniki (niepodpisany cyfrowo) no i znowu mam ten sam problem
    czyli zawiesza się przy ładowaniu systemu

Dodano po 1 [minuty]:

i jeszcze zawsze wyłanczam po formacie automatyczne aktualizacje

Dodano po 2 [minuty]:

i jeszcze zawsze wyłanczam po formacie automatyczne aktualizacje
  • #4 2309343
    anddd
    Poziom 24  
    Ocena: 10
    Może to być problem z przerwaniami. Spróbuj wyjąć inną kartę np muzyczną, czy sieciową i czy będzie problem nadal.... Poza tym powyłączaj w biosie nieużywane porty com czy nawet usb. Czy wkładałeś w inny slot kartę?
    Myślę że powinieneś zajrzeć tu:
    http://www.skystar2.cnet.pl/forum/viewforum.php?f=1&sid=50099332611ad6e0b5cf44f24ea82211

...a jeszcze doinstaluj sterowniki do płyty głównej.
REKLAMA