Witam wszystkich mam problem z tym TV pewnego dnia wyłączyłem telewizorek wieczorem i już rano się nie chciał uruchomić . zaczołem szukać do niego schematu ale bez rezultatów ani nie pasuje od triluxa ani od beco ani od philipsa jak to opisują niektórzy na forach z serwisem RTV .Sprawdziłem w TV przetwornice jest napięcie na żarówce jak powinno być 145 V .Po zastartowaniu TV ze STANTBY wszystkie napięcia są ok 16v,12v,145v,5v,33v,żadnych zawyżeń ani zaniżeń nawet co mnie dziwi tranzystor odchylania jest OK dochodzi do niego napięcie nie przepala go a nie startuje trafo wysokiego . Tylko jedna żecz mnie dziwi jak jest w obwodzie trafa wpięta żarówka 220V 60W zamiast tranzystora to mam impulsy dochodzące do tranzystora odchylania a jak podłącze orginalnie obwód to inpulsy pojawiają się na sekunde i zanikają tak jakby po identyfikacji (kontroli ) napięcia obwód generatora był rozłączany poprzez procesor lub coś w tym rodzaju .Dodam że wszystkie złącza łącza i luty sprawdzone kondensatorki na odchylaniu i na generatorze wymienione .Jakby było uwalone trafo paliło by raczej tranzystor 2SD2555 a jest cały terz go podmieniałem .Jeżeli jest ktoś w stanie mi pomóc będe zobowiązany .Dodam że TV RADIOTONE TV 7100 VT jest telewizorem 100 Hz . Pozdrawiam i dziękuje za pomoc .LEV3:cry: