logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nokia 6610 - wyłącza się po puszczeniu przycisku zasilania, co może być przyczyną?

pedzel33 16 Lut 2006 18:10 1262 8
REKLAMA
  • #1 2310911
    pedzel33
    Poziom 12  
    Ocena: 2
    mamtaki telrfonik 6610 który działa tylko wtedy jak trzyma sie przycisk załączenia po puszczeniu odrazu wyłącza sie prosba o sugestie co to moze byc za usterka
  • REKLAMA
  • #2 2311003
    bugi10
    Poziom 14  
    może na płycie masz jakiś luz i jak przytrzymujesz przycisk to się stykają elementy i wtedy wszystko działa czyli trzeba by było troszke pobawić się hotem
  • REKLAMA
  • #3 2311135
    Draks_Maxim
    Poziom 19  
    Ocena: 4
    Cześć

Jak puścisz przycisk to wyłącza się normalnie? Tzn. lcd robi się niebieski i gaśnie? Jeśli tak to wina leży po włączniku. Wymień go i powinno być ok.
  • #4 2313923
    pedzel33
    Poziom 12  
    dokładnie to nie jest tak a mianowicie telefon tylko mignie jak sie trzyma przycisk nie ładuje i nie komunikuje sie z tornado
  • REKLAMA
  • #5 2314040
    leon.euro
    Spec od GSM
    Ocena: 39
    sprawdz efekty zalania ewentulanie hot i szukanie na płycie bo telefon albo fruwał albo jest zalany...
    dostan sie do srodka moze juz gołym okiem zobaczysz co jest grane...

pozdrawiam leon.
  • REKLAMA
  • #6 2357992
    pedzel33
    Poziom 12  
    tel ruszył ale połowicznie tzn teraz sie załączy można z niego dzwonic ale ciemno na wyswietlaczu wyświetlacz nowy soft przeladowany punty kontrolne na płycie do gniazda mają przejscie i dalej nie wiem co robic prosze o jesszcze jakies rady moze co steruje wyswietlaczem?
  • #7 2358125
    NOOKIA
    Poziom 28  
    Ocena: 37
    pedzel33 napisał:
    tel ruszył ale połowicznie tzn teraz sie załączy można z niego dzwonic ale ciemno na wyswietlaczu wyświetlacz nowy soft przeladowany punty kontrolne na płycie do gniazda mają przejscie i dalej nie wiem co robic prosze o jesszcze jakies rady moze co steruje wyswietlaczem?

co do ciemnego wyświetlacza (nie wyswietla) to moze być za niska wersja soft wgraj najwyższą i powinno smigać ja miałem kilka przy[adkow ze powymianie LCD mialem niebieski ekran wgranie najwyższej wersji załatwialo sprawe
  • #8 2362121
    pedzel33
    Poziom 12  
    pisze ze soft przeładowany i nic nie dalo
  • #9 2366178
    pedzel33
    Poziom 12  
    Jeszcze raz wgrałem soft i ruszyl wyświetlacz ale od góry do połowy są poziome cienkie czarne kreski prosze dobrych ludzi o rade tresc pod spodemi miedzy kreskami prawidłowa reszta telefonu tez, poprostu wygłada to tak jak by ktos namalowal cienkie czarne kreski.
    Prosze pilnie o rade bo nerwy z tym telefonem strace.

Podsumowanie tematu

✨ Telefon Nokia 6610 uruchamia się tylko podczas przytrzymania przycisku zasilania, po jego zwolnieniu natychmiast się wyłącza. Możliwą przyczyną jest uszkodzony lub luźny włącznik, który wymaga wymiany. Inne sugestie wskazują na ewentualne uszkodzenia mechaniczne płyty głównej, np. luzy lub ślady zalania, które mogą powodować brak stabilnego styku. Po częściowej naprawie telefon zaczął działać, jednak wyświetlacz pozostaje ciemny lub pokazuje poziome, cienkie czarne kreski na górnej połowie ekranu. Próby wgrania nowego oprogramowania (softu) nie przyniosły pełnej poprawy, choć czasowo poprawiły działanie wyświetlacza. Problemy z wyświetlaczem mogą wynikać z uszkodzenia sterownika wyświetlacza lub wadliwego połączenia na płycie głównej. Zalecane jest dalsze sprawdzenie połączeń na płycie, ewentualna wymiana włącznika oraz diagnostyka i naprawa elementów sterujących wyświetlaczem.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA