Witam! mam problem z wykorzystaniem procesora...
niby zaden proces nic nie obciarza procesora.... ale wykorzystanie jest caly czas 20-25%.... wie ktos czemu ?
Załączniki:
beztytuu3qe.jpg(53.96 KB)
Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
nie niemam sp2....
a logi wygladaja tak...
od pewnego czasu mam Tuner TV/FM.... czy jest mozliwe zeby to on obciarzal tak kompa?? ;/ nawet wtedy gdy jest nie uzywany?
Logfile of HijackThis v1.99.1
Scan saved at 20:40:08, on 2006-02-16
Platform: Windows XP Dodatek SP. 1 (WinNT 5.01.2600)
MSIE: Internet Explorer v6.00 SP1 (6.00.2800.1106)
to musi być jakiś błąd wskazania ,lub te obciążenia występują w bardzo krótkim czasie, ciekawe jak to wygląda na wykresie w zakładce wydajność . Bo z załączonego zrzutu wychodzi obciążenie procesora 99+20=119% , co raczej nie jest możliwe, pozdrawiam
tak zainstalowalem... i w sumie to nic nie pomoglo... ale wyskoczyl mi komunikat przed chwilka ze mam wirusa... usunolem go... i juz jest ok... dzieki za chec pomocy
✨ Użytkownik zgłasza problem z ciągłym wykorzystaniem procesora na poziomie 20-25%, mimo braku widocznego obciążenia procesami. Wskazano brak zainstalowanego Service Pack 2 (SP2) dla systemu Windows XP, co mogło wpływać na stabilność i wykrywanie procesów. Po instalacji SP2 problem nie ustąpił. Sugerowano przeskanowanie systemu narzędziami takimi jak HijackThis oraz Spybot - Search & Destroy w celu wykrycia potencjalnego złośliwego oprogramowania. W logach procesów pojawiły się m.in. programy antywirusowe Kaspersky Anti-Virus Personal Pro oraz aplikacje takie jak Winamp, TorrenTopia, a także sterowniki i usługi systemowe. Podejrzewano, że oprogramowanie do obsługi tunera TV/FM może generować obciążenie, nawet gdy nie jest aktywnie używane. Ostatecznie po wykryciu i usunięciu wirusa problem z wysokim wykorzystaniem CPU został rozwiązany. Dyskusja podkreśla znaczenie aktualizacji systemu, skanowania antywirusowego oraz monitorowania procesów w celu diagnozy nieuzasadnionego obciążenia procesora. Wygenerowane przez model językowy.