logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Zniekształcanie głosu i rozłączanie rozmów w Siemens SL45i - co robić?

wilkolaski 17 Lut 2006 12:57 828 3
REKLAMA
  • #1 2313888
    wilkolaski
    Poziom 18  
    Ocena: 16
    Witam.Mam taki oto problem i potrzebuje waszej porady.
    Posiadam Simensa SL45i.Telefonik liczy sobie juz jakies 4 lata.Od jakis moze 2 miesiecy zauwazylem w jego dzialaniu taka przypadlosc.Jak z kims rozmawiam to dzieja sie takie rzeczy:
    - czasami bez powodu rozlacza rozmowe, dzieje sie to rzadko ale dzieje
    - jak rozmawiam z kims to telefon dosc znieksztalca glos rozmowcy, tzn albo obcina wyrazy tak jakbym byl w pomieszczeniu gdzie jest slaby sygnal albo znieksztalca glos, staje sie "metaliczny".
    Rozmowca slyszy mnie dobrze, czasami ma podobne problemy ale to wystepuje rzadko.
    Telefon ma zaladowanych kilka patchy ktore zle nie wplywaja na jego dzialanie, przynajmniej ja tego nie zauwazam.Dodam jeszcze ze podczas dluzszych rozmow np kilkunasto minutowych telefon troche nagrzewa sie.
    No i teraz moja prosba o porady co moze byc tego przyczyna i jak mozna ja usunac.
    Pozdrawiam i z gory dziekuje za kazde info.
  • REKLAMA
  • #2 2314097
    flashmmx
    Poziom 23  
    Ocena: 12
    Bateria pewnie już lekko podupada, poza tym przyczną zniekształceń może być głośnik.

pozdro.
  • REKLAMA
  • #3 2316633
    jesusito
    Poziom 13  
    Ocena: 6
    w tym modelu przyczyną zniekształceń może być przełącznik antenowy czyli konektor który widać w tylnej części obudowy telefonu, poprostu trzeba go wymienić jeśli nadal będą problemy z wyłączaniem to + bateria ale raczej pomoże wymiana konektora, pozdrawiam
  • #4 2898238
    wilkolaski
    Poziom 18  
    Ocena: 16
    Nie wiem co jest przyczyna zanikania dzwieku w glosniczku.Nie moze to byc glosnik bo to samo jest na zestawie sluchawkowym.Poniewaz rzecz dzieje sie tylko w mieszkaniu mysle ze przyczyna jest to ze znajduje sie na granicy zasiegu dwoch przekaznikow przez co jestem obslugiwany przez obydwa na zmiane co pwoduje problemy w odbieraniu pakietow wysylanych z telefonu.To jest taka moja w ogole nie potwierdzona teoria.Moze tez byc tak ze znajduje sie w obszarze nie obslugiwanym przez przekaznik (tzw dziura) pomimo bliskiej odleglosci od przekaznika.Jest jeszcze trzecia mozliwosc.Poniewaz mieszkam na 9 pietrze (anteny widze z okna bo sa na dachu bloku 10 pietrowego za ulica w odleglosci okolo 100m od mojego bloku) anteny przekaznika sa tak skierowane ze nie obejmuja albo bardzo slabo obejmuja zasiegiem najwyzsze pietra w moim bloku czyli np moje.Moglbym interweniowac u operatora ale nie mam pewnosci ze to jego wina.Za jakis czas zmieniam telefon, wiec wtedy okaze sie czy to aparat czy przekaznik.Pozdrawiam i zamykam, chyba ze ktos ma cos do dodania.
REKLAMA