logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Komunikat - "Wszystkie Urządzenia Sieciowe są Odłączone

matrix1000 17 Lut 2006 22:57 1071 3
REKLAMA
  • #1 2316313
    matrix1000
    Poziom 15  
    Ocena: 2
    Jak w temacie - przy próbie skonfigurowania nowego połaczenia internetowego w komputerze wywala mi taki komunikat: "Wszystkie Urządzenia Sieciowe są Odłączone, aby kontynuować podłącz urządzenia sieciowe lub wybierz ignoruj urządzenia sieciowe aby kontynuować".
    Chodzi o Neostrade 256kb stałe łącze.
    Nie mam już zdrowia do tego wszystkiego. Wszystkie sterowniki w komputerze są zainstalowane poprawnie, był nawet robiony format dysku i na nowo system zainstalowany, był zrobiony reset CMOS i dalej to samo. Ani na tym modemie za 1zł z Neostrady nie chodzi, ani na Routerze AD Desk Porte 100 - nawet nie można wejść do Routera, jedynie jak sie ustawi we właściwościach karty siec. prędkość na 10full, 100full to widać zmiane na kontrolkach routera czyli jakieś połączenie jest z routerem ale nie można wejść do niego wpisując w przeglądarce http://10.0.0.2, adres ten nie był nigdy zmieniany. Co może być tego przyczyną? W komputerze jest karta sieciowa zintegrowana z płytą główną, a komputer ma może z 1,5roku od nowości.
    Pozdrawiam[/i]
  • REKLAMA
  • #2 2317730
    trocse
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 28
    Jezeli chodzi o full duplex to sobie go daruj daj na polduplex, jak podlaczasz router nie opisales nic o konfigu karty sieciowej w kompie jak zaadresowales itd, a neo to podejzewam jest na usb a to juz inna instalacja zgodnie z zaleceniami od tpsa.
  • REKLAMA
  • #3 2318072
    matrix1000
    Poziom 15  
    Ocena: 2
    Konfiguracje karty robilem już na wszystkie sposoby - wszystkie możliwe opcje próbowałem we właściwościach karty i nic to nie dało - nie można wejść do Routera - nie ma połączenia - tak jakby nie było Karty Sieciowej ale ona jest i jest poprawnie zainstalowana, nie ma przy niej żadnych wykrzykników w Menadżerze urz. tzn. że jest z nią wszystko OK. Jest tam tylko jeden wykrzyknik który wyświetla sie przy urządzeniu "USB Adapter" czyli modem Neostrady. Dlaczego nie można wejść do Routera? Podłączyłem ten Router na tym samych kablach do innego kompa i da sie wejść przez http://10.0.0.2, natomiast na tym kompie nie można.

Natomiast jeśli chodzi o Neostrade to tak, jest podłączana do USB ale nie można zainstalować do końca sterowników do tego modemu z TP. W instrukcji pisze żeby modem podłączyć w trakcje instalacji sterowników jak "Program inst. o to poprosi", i potem on go wykryje i dalej sie powinno instalowć a tu jak podłącze modem to instalacja sie zatrzymuje - zawiesza bo nie wykrywa tego modemu i dalej sie nie instaluje. Czy to może jest uszkodzenie płyty głównej? Co na płycie gł. odpowiada za poprawną prace urządzeń sieciowych?
  • #4 2318940
    asiedem
    Poziom 17  
    zapraszam do mnie, na gg 4209279, sprobuje wskazac drogę>>>>>>>>>>>>>
REKLAMA