logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Neostrada, router Pentagram Cerberus, brak internetu na drugim PC przez RJ-45

_Maras_ 08 Lut 2006 15:48 1314 2
REKLAMA
  • #1 2276338
    _Maras_
    Poziom 2  
    A wiec tak kupilem router
    http://sklep.n4u.com.pl/product_info.php?products_id=76 i mam problem
    podlanczam go zamiast modemu tego co mi dali z tp noi na jednym kompie jest
    internet a na drugim (tym co wczesniej byl podlaczony poprzez modem tego co
    dali z tepsy) nie ma sygnalu. Dodam ze router juz skonfigurowalem. I jeszcze
    cos ci fachowcy z tp podlaczyli wczesniej modem do kompa do karty sieciowej
    poprzez USB i wszystko gralo tylko ze ja mam kabel z wtyczka RJ 45 i jak
    wlanczam do karty to tak jakby sygnal nie dochodzil w ipconfig nie pokazuje
    mi ip natomiast router pokazuje ze jest podlaczony dobrze. Wiec co moze byc
    nie tak?? Prosze o pomoc bardzo pilna sprawa

Dodam ze karta sieciowa jest zinegrowana z płyta glowną i jeszcze jedno czy to moze byc wina kabla bo cos ostatnio sie dowiedzialem ze powinien byc z przeplotem :cry:
  • REKLAMA
  • #2 2276550
    lechoo
    Poziom 39  
    Ocena: 546
    Kabel musi być bez przeplotu.
    Z tego co piszesz to albo nie masz zainstalowanych poprawnie sterowników do sieciówki (mało prawdopodobne, ale możliwe), masz wpisany w windows stały błędny adres IP, albo po prostu zintegrowana sieciówka jest uszkodzona i wystarczy kupić nową kartę na PCI za ~20zł.
  • #3 2276625
    _Maras_
    Poziom 2  
    lechoo napisał:
    Kabel musi być bez przeplotu.
    Z tego co piszesz to albo nie masz zainstalowanych poprawnie sterowników do sieciówki (mało prawdopodobne, ale możliwe), masz wpisany w windows stały błędny adres IP, albo po prostu zintegrowana sieciówka jest uszkodzona i wystarczy kupić nową kartę na PCI za ~20zł.

Na plycie dzisiaj w biosie port LAN ustawilem na Enebled nie wiem czy dobrze ale po uruchomieniu windowsa znalaz nowy sprzet i zacząl mi instalowac karte wiec chyba dobrze zrobilem. Jesli chodzi o staly adres ip to tzn ze co ze mam dac na automatyczne przydzielenie?? i jeszcze dodam ze na tym kompie gdzie nie mam sygnalu jest Win 98 a na drugim Win Xp ale to tylko tak na marginesie. Sieciowka jest raczej nie uszkodzona bo pingowalem tym 127.0.0.1 i pakiety wszystkie były wiec raczej nie jest uszkodzona
REKLAMA