logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak wyłączyć automatyczne skanowanie dysku chkdsk w Windows XP SP2?

lszlacht 18 Lut 2006 19:55 5018 2
REKLAMA
  • #1 2319201
    lszlacht
    Poziom 15  
    Ocena: 8
    Witam.
    Potrzebna mi szybka pomoc. Mam Win XP PRO z SP2 I cały czas przy każdym uruchomieniu kompa ponownie wyskakuje mi skanowanie partycji bo wykryto błędy. Oczywiście błędów nie ma ale komunikat pojawia się zawsze i zawsze chce sprawdzać dysk. Macie może Jakieś pomysły jak to wyłączyć?? Bo chyba próbowałem już wszystkiego ale nic nie skutkuje. Oczywiście szukałem też na elektrodzie ale tam mało jest napisane.
    Z góry dzięki za pomoc.
    Pozdrawiam
    Łukasz

P.S. A może też wiecie jak wyłączyć alerty zabezpieczeń systemy windows?? Bo cały czas chce włączyć aktualizacje automatyczne. Co mi się zupełnie nie uśmiecha i nie podoba.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 2319260
    polonus
    Poziom 16  
    Ocena: 6
    W TweakUI lub TweakXP, czy też innych programach do zmiany ustawień Windows XP jest opcja umożliwiająca wyłączenie skanowania.

Edit: Do powiadomień o aktualizacji - uruchom z panelu sterowania Centrum zabezpieczeń. Po lewej stronie na liście powinno być 'Zmień sposób informowania mnie przez Centrum Zabezpieczeń'. Tam odfajkuj aktualizacje automatyczne.
  • #3 2905145
    lszlacht
    Poziom 15  
    Ocena: 8
    Dzięki. Wszystko już naprawione zgodnie z poradą:D
    Pozdrawiam
REKLAMA