logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak wymienić fartuch w pralce Polar PDG 585? Instrukcja krok po kroku

daanek 18 Lut 2006 21:02 3691 2
REKLAMA
  • #1 2319490
    daanek
    Poziom 11  
    miałem juz kupiony kołnierz czy fartuch gumowy ( nie wiem jak to nazwać fachowo),podczas ostatniego prania częśc gumy przykleiła sie do ubrań, pranie odbywało się w temp. 50 stopni , zostało mnóstwo prania dla małych dzieciątek,nie wiem jak się do tego zabrać,wiem ,że jest przy drzwiach pod uszczelką sprężyna ,która mocuje obejme , ale nic więcej,proszę o pomoc przy wymianie.Może ktos mógłby mi to wytłumaczyć,sprawa pilna!kontakt : dareg2(_at_)o2.pl,GG9792416,jest też Skype

Moderowany przez Jaś Kula:

Przeczytaj regulamin https://www.elektroda.pl/rtvforum/faq.php szczególnie punkt 3. Tytuł zmieniłem

• REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 2319560
    Topolski Mirosław
    Moderator Elektrotechnika
    Ocena: 1605
    Zdejmij tą obejmę ze sprężyną z fartucha,zdejm brzeg fartucha z przedniej części,wepchnij fartuch do środka-tam będzie obejma mocująca fartuch do zbiornika na śrubę,odkręć i wyjmij fartuch.Składaj w odwrotnej kolejności
  • Pomocny post
    #3 2319566
    zbyszeks0
    Specjalista AGD
    Ocena: 239
    Fartuch do obudowy przymocowany jest na obejmę ze spreżyną, odchyl gumę fartuchai wyciągnij obejmę.Następnie trzeba zciągnąc fartuch z obudowy.Wsrodku zobaczysz druga obejmę kt órą fartuch jest przymocowany do płaszcza przeciwwagi odkręć ją i ściągnij fartuch .Zwróć uwagę przy montażu żeby 3dziury fartucha były na dole.Montaż w odwrotnej kolejnośći.Pozdrawiam
REKLAMA