logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak ograniczyć prędkość łącza na drugim komputerze w sieci domowej XP?

atlantycki 18 Lut 2006 22:22 3857 6
REKLAMA
  • #1 2319845
    atlantycki
    Poziom 18  
    Ocena: 16
    Witam , mam w domu neostrade łacze sie przez modem USB a dalej przez karte sieciową idzie na drugiego kompa na ktorym siedzi inny domownik :-) , ten domowinik troche przegina i czasami otwiera naraz kilka czatow jakies gry on line i jeszcze cos sciąga a łacze jest tylko 128 :(, i wtedy u mnie wszystko kiepsko chodzi .Mam pytanie jak temu domowinikowi w najprostrzy sposob ograniczyc szybkosc łącza powiedzmy do 7-8 kb/s co w zupelnosci starczy na GG i www . Siec jest w srodowisku XP standardowo przez kreatora polaczen .
  • REKLAMA
  • #2 2319860
    mbo
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 845
    Zainteresuje się programami Netlimiter, cFos ...
  • REKLAMA
  • #3 2319869
    atlantycki
    Poziom 18  
    nie da sie ustawic tego w windowsie ? :/

Dodano po 15 [minuty]:

ok zainstalowalem ten netlimiter gdzie mam teraz co skonfigurowac ?
  • REKLAMA
  • #4 2320082
    galaxy_938
    Poziom 24  
    Ocena: 15
    Niżej zamieszam obrazek na którym jest pokazane w jakim miejscu :) Najpierw musisz zachaczyć ptaszkiem i dac odpowiedni transfewr czyli 7-8kb/s :D

EDIT:
    Oczywiście ten programik musi być na komputerze na którym chcesz ograniczyć transfer :P
    Załączniki:
    • Jak ograniczyć prędkość łącza na drugim komputerze w sieci domowej XP? netlimiter.jpg (23.02 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #5 2320273
    atlantycki
    Poziom 18  
    aha tyle to skumałem zetylko moj komp ograniczy :/ , a ten drugi program ? bede mogl ograniczyc ze swojego komputera drugiemu szybkosc?
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #6 2327577
    gruszka
    Poziom 14  
    Ocena: 5
    a interesowałeś się programem "Bandwidth Controller Standard Setup" ???
  • #7 2525455
    atlantycki
    Poziom 18  
    hym dzieki Bandwidth Controller Standard Setup to jest to o co mi chodzilo :)

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
W dyskusji poruszono problem ograniczenia prędkości łącza internetowego na drugim komputerze w sieci domowej działającej pod systemem Windows XP. Użytkownik posiada łącze Neostrada o przepustowości 128 kb/s, które jest udostępniane przez modem USB i kartę sieciową do drugiego komputera. Drugi użytkownik intensywnie korzysta z łącza, co powoduje spowolnienie działania internetu na pierwszym komputerze. Zaproponowano użycie programów do kontroli przepustowości, takich jak NetLimiter i cFos, jednak NetLimiter musi być zainstalowany na komputerze, którego transfer ma być ograniczony, co nie pozwala na zdalne zarządzanie. Wskazano także na program "Bandwidth Controller Standard Setup" jako narzędzie umożliwiające ograniczenie prędkości łącza z poziomu jednego komputera, co spełnia wymagania użytkownika. Dyskusja dotyczyła konfiguracji limitów transferu na poziomie 7-8 kb/s, co wystarcza do podstawowego korzystania z komunikatorów i przeglądania stron WWW.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA