logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak skutecznie przykleić foliową prowadnicę w Sharp Ar206?

cezar80 20 Lut 2006 16:53 1083 3
REKLAMA
  • #1 2326354
    cezar80
    Poziom 27  
    Ocena: 66
    Witam Mam taki mały problem z tą maszyną ale już mnie szlak trafia
    Oberwała się taka foliowa prowadnica wejścia papieru do pieca Zamówilismy nową i nakleiłem i było dobrze przez 500 kopii i niestety klei puścił Podlejałem Kropelką od spodu Poxipolem jednak zrobi kilka tyś i znów odpada Mieliście taki problem czy po prostu trafiła się jakaś zleżała z wyschnietym kleiem lub może macie jakiś pewny sposób
    Napewno o nic nie chaczy i nie zawadza sprawdzałem
  • REKLAMA
  • #2 2326884
    horse667
    Specjalista - kserokopiarki
    Ocena: 96
    Miałem kilka razy problemy z tą folią. W nowszych maszynach, takich jak AR5316, prowadnica, jest już cała metalowa, można ją zastąpić właśnie taką. Natomiast mi zawsze, udawało sie podkleić folię, raz tylko zamówiłem nową bo była pogięta(dostała się do pieca), a w innych przypadkach podklejałem starą. Ważne jest żeby była przyklejona bardzo głęboko, niemal wchodziła na wałek teflonowy, ponieważ w innym przypadku będzie zawadzała o elektrodę przy otwieraniu i zamykaniu boku. Dodam, że kleiłem ją kropelką, i trzyma się dobrze, w niektórych maszyna już ponad 50 tys.
    pozdrawiam horse
  • REKLAMA
  • #3 2328709
    marek216
    Poziom 43  
    Ocena: 923
    problem standardowy
    własciwie to ozywiste ale napisze :
    obie częsci klejone muszą byc idealnie czyste ( na starym kleju kropelka nie trzyma )
    mocny docisk na kilka minut - najlepiej o ciepły koloryfer :)

problem wróci po kilkunastu tysiącach i operacje trzeba powtórzyć- niestety :(
  • #4 2633656
    Woter
    Poziom 19  
    Ocena: 9
    Metalową prowadnicę można juz kupić również to tej maszyny, zakładasz i zapominasz.
REKLAMA