logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Czy można usunąć limit transferu w Neostradzie za pomocą oprogramowania?

dolo007 20 Lut 2006 18:00 1723 9
REKLAMA
  • #1 2326654
    dolo007
    Poziom 2  
    hej
    pisze z takim zapytaniem ? czy jest mozliwe usuniecie limitu z neostrady przy pomocy jakiegos oprogramowania (bo na allegro jedna osoba mi cos takiego zaproponowala) i sam nie wiem czy jest to mozliwe, bo duzo osob mowi nie ale i slyszalem tez tak !!??
    jesli mozna to w jaki sposob to trzeba zrobic bylbym wdzieczny za info i porade

moje GG:3343166

sorki jesli juz ktos zadawal takie pytanie ale nie moglem znalesc postu

POZDRO i czekam na odp. :D
  • REKLAMA
  • #3 2326902
    lechoo
    Poziom 39  
    Ocena: 546
    Jak chcesz mieć łącze bez ograniczeń i ze stałym adresem IP (albo pięcioma w opcji od 2Mb w zwyż) to zmień neostradę na DSL.
    Kiedyś było możliwe skasowanie licznika specjalnym loginem i hasłem, ale od dłuższego czasu ten sposób nie działa. Jedynie można się pocieszać tym, że ten licznik działa w cały świat i często się zawiesza:
    http://forum.neostrada.info/viewtopic.php?t=6395
  • REKLAMA
  • #4 2326961
    olojarocin
    Poziom 12  
    Ocena: 5
    Postaraj się o kogoś login i hasło co nie ma limitu i sobie zapodaj powinno pomóc.
  • #5 2327529
    dolo007
    Poziom 2  
    olojarocin napisał:
    Postaraj się o kogoś login i hasło co nie ma limitu i sobie zapodaj powinno pomóc.

...ale wtedy prawdziwy wlasciciel nie ma internetu ?? !!
  • REKLAMA
  • #6 2328505
    olojarocin
    Poziom 12  
    ma internet już to testowałem
  • #7 2329208
    dolo007
    Poziom 2  
    ...znaczy kiedys tak robilem ale mialem ustawienia kumpla a on moje ale ze obydwaj na jednych ustawieniach to nie wiedzialem ?? (i napewno bydwaj w jednym czasie bedziemy mieli neta)

a jak zmieniac to trzeba podac login i haslo ktor dostajemy przy konfiguracji nesotrady??

moze pogadamy na gg dokladniej 3343166
  • REKLAMA
  • #8 2330172
    born2frag
    Poziom 11  
    Dwoch na jednym loginie nie pojdzie. Probowalem!. Ten ktory sie pozniej loguje dostaje komunikat ze nieprawidlowy login lub haslo.
  • #9 2336703
    olojarocin
    Poziom 12  
    Dwoch na jednym loginie nie pojdzie. Probowalem!. Ten ktory sie pozniej loguje dostaje komunikat ze nieprawidlowy login lub haslo

ODP: Spróbuj tylko rano nie wiem dlaczego ale na 100% działa. Po południu są problemy i wywala błąd hasła. Testujcie
  • #10 2363323
    Majtol
    Poziom 13  
    Ocena: 1
    Ja mam prostszy spsób!!Jeśli przekroczyleś limit to Tp zmniejsza Ci prędkość!!Jęsli tegonie chcesz to przed upłuwem końca miesiaca komp niech chodzi 24h bez przerwy!!Wtedy Neostrada nie zajazy przekroczeniu limitu!!Sam tak robilem pare razy

Podsumowanie tematu

✨ Nie jest możliwe usunięcie limitu transferu w Neostradzie za pomocą oprogramowania, ponieważ ograniczenia są narzucane po stronie operatora (TPSA). Próby obejścia limitu poprzez specjalne programy lub manipulację loginem i hasłem są nieskuteczne. Kiedyś istniała możliwość skasowania licznika transferu specjalnym loginem i hasłem, jednak obecnie ten sposób nie działa. Próby korzystania z jednego loginu przez dwóch użytkowników kończą się błędem uwierzytelniania, choć niektórzy zgłaszają sporadyczne działanie takiego rozwiązania rano. Alternatywą dla Neostrady z limitem jest przejście na łącze DSL bez limitu transferu i z możliwością stałego adresu IP. Jako prowizoryczne rozwiązanie sugerowano pozostawienie komputera włączonego 24h przed końcem miesiąca, aby uniknąć wykrycia przekroczenia limitu, jednak jest to metoda nieoficjalna i niezalecana.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA