logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

KENWOOD KDC 5080R – radio wyłącza się po 30 minutach, reset pomaga na chwilę

xpuko 21 Lut 2006 22:17 2119 7
REKLAMA
  • #1 2331852
    xpuko
    Poziom 11  
    Ocena: 15
    Witam wszystkich mam mały problem z tym radyjkiem.

Po włączeniu wszystko gra ok 30min, po tym czasie radyjko wyłancza sie i nie można go już włączyć, ratuje go tylko całkowite odłączenie z zasilania na jakięs 10 sekund.
    Gdzieś wczesniej czytałem jak jeszcze nie stwierdziłem tego problemu u siebie ze prawdopodobnie gdzies w meni jest taka funkcja i trzeba ją wyłączyc. Nie wiem czy mam racje ale tak mi sie obiło o uszy.

Może ktoś miał podbny problem? Z góry wielkie dzięki.

Pozdrawiam xpuko
  • REKLAMA
  • #2 2332012
    olecki
    Poziom 27  
    Ocena: 54
    ja bym na Twoim miejscu zaniosl spowrotem radio do osoby co Ci robiła to radio....bo mu nie wyszlo....zle zdjety kod...
  • REKLAMA
  • #3 2332036
    bol123
    Poziom 22  
    Ocena: 51
    To jest nagminny problem kenwooda , a polega on na złym odkodowaniu radia trzeba tylko zmienić zawartosc jednej komórki w pamięci i po klopocie .
    Jeśli wpiszesz w wyszukiwarce model radia to z pewnością znajdziesz masę postów z podobnym zapytaniem .
  • #4 2332369
    xpuko
    Poziom 11  
    Witam może i macie racje ale opisze ten problem.

Kupiłem samochód w niemczech i wyciągnołem radio podłączyłem je ponownie i napis code. Jak byłem w niemczech to poprosiłem znajomego żeby dowiedział sie o kod do radia i oczywiście dowiedział sie kod do radia to 8062. Oki ucieszyłem sie że mam kod. Właczyłem radio wpisałem kod i wyskoczyło Wating ( czyli zły kod ) Zaniosłem radio do kolegi który zajmuje sie tym i zczytał mi eeprom i po przeliczeniu kod był taki 8602 czyli ktoś zrobił ,, czeski błąd " Kolega powiedział że kod mam wyłączony ale można go włączyć w meni. Więc jak uaktywnić żęby radio prosiło o kod?
    Może to coś pomoże,radio nie było rozkodowywane tylko kod był odczytany.

Pozdrawiam
  • #5 2332709
    bol123
    Poziom 22  
    Ocena: 51
    Wszystko co piszesz jest o.k tylko że ten czeski błąd zrobił właśnie twój kolega który przeliczył kod i prawdopodobnie go wyłączył ale nie z menu tylko programując eeprom . I jeszcze jedna uwaga jeśli dostałeś oryginalny kod to jakim cudem po wpisaniu pokazał ci się napis "waiting" przecierz tak się dzieje po wpisaniu błędnego kodu . Myślę że jednak będziesz musiał kolegę odwiedzić i oddać radio do poprawki .
  • REKLAMA
  • #6 2333025
    xpuko
    Poziom 11  
    No włśnie też mnie to zdziwiło skoro dostałem ( niby ) orginalny kod to czemu wyskoczyło waiting już myślałem że zle ja wpisywałem ale próbowałem dwa razy i dalej było to samo. Skoro mówicie tak to bede musiał podejsć do koleżki niech zerknie jescze raz.

Wielkie dzięi wszystkim za pomoc!

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #7 2353028
    Yahoo
    Poziom 20  
    Ocena: 43
    NIestety radio do poprawki
    albo samemu trzeba podziałać w tym temacie :-)

Yahoo
  • #8 15242387
    xpuko
    Poziom 11  
    Temat do zamknięcia, poprawione rozkodowanie i wszystko śmiga. Dziekuje pozdrawiam

Podsumowanie tematu

✨ Radio samochodowe Kenwood KDC 5080R wyłącza się automatycznie po około 30 minutach pracy i nie można go ponownie włączyć bez całkowitego odłączenia zasilania. Problem wynika z błędnego odkodowania urządzenia, gdzie kod zabezpieczający jest niepoprawnie zapisany w pamięci EEPROM. Po wpisaniu oryginalnego kodu pojawia się komunikat "Waiting", co wskazuje na nieprawidłową autoryzację. Rozwiązaniem jest poprawne przeliczenie i zaprogramowanie kodu w pamięci EEPROM, co wymaga ingerencji serwisowej lub specjalistycznej naprawy. Po poprawnym rozkodowaniu radio działa bez problemów i nie wyłącza się samoczynnie.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA