Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

KENWOOD KDC 5080r wyłącza się po 30 minutach

xpuko 21 Lut 2006 22:17 1642 7
  • #1 21 Lut 2006 22:17
    xpuko
    Poziom 9  

    Witam wszystkich mam mały problem z tym radyjkiem.

    Po włączeniu wszystko gra ok 30min, po tym czasie radyjko wyłancza sie i nie można go już włączyć, ratuje go tylko całkowite odłączenie z zasilania na jakięs 10 sekund.
    Gdzieś wczesniej czytałem jak jeszcze nie stwierdziłem tego problemu u siebie ze prawdopodobnie gdzies w meni jest taka funkcja i trzeba ją wyłączyc. Nie wiem czy mam racje ale tak mi sie obiło o uszy.

    Może ktoś miał podbny problem? Z góry wielkie dzięki.

    Pozdrawiam xpuko

    0 7
  • #2 21 Lut 2006 22:50
    olecki
    Poziom 27  

    ja bym na Twoim miejscu zaniosl spowrotem radio do osoby co Ci robiła to radio....bo mu nie wyszlo....zle zdjety kod...

    0
  • #3 21 Lut 2006 22:54
    bol123
    Poziom 22  

    To jest nagminny problem kenwooda , a polega on na złym odkodowaniu radia trzeba tylko zmienić zawartosc jednej komórki w pamięci i po klopocie .
    Jeśli wpiszesz w wyszukiwarce model radia to z pewnością znajdziesz masę postów z podobnym zapytaniem .

    0
  • #4 22 Lut 2006 00:12
    xpuko
    Poziom 9  

    Witam może i macie racje ale opisze ten problem.

    Kupiłem samochód w niemczech i wyciągnołem radio podłączyłem je ponownie i napis code. Jak byłem w niemczech to poprosiłem znajomego żeby dowiedział sie o kod do radia i oczywiście dowiedział sie kod do radia to 8062. Oki ucieszyłem sie że mam kod. Właczyłem radio wpisałem kod i wyskoczyło Wating ( czyli zły kod ) Zaniosłem radio do kolegi który zajmuje sie tym i zczytał mi eeprom i po przeliczeniu kod był taki 8602 czyli ktoś zrobił ,, czeski błąd " Kolega powiedział że kod mam wyłączony ale można go włączyć w meni. Więc jak uaktywnić żęby radio prosiło o kod?
    Może to coś pomoże,radio nie było rozkodowywane tylko kod był odczytany.

    Pozdrawiam

    0
  • #5 22 Lut 2006 07:38
    bol123
    Poziom 22  

    Wszystko co piszesz jest o.k tylko że ten czeski błąd zrobił właśnie twój kolega który przeliczył kod i prawdopodobnie go wyłączył ale nie z menu tylko programując eeprom . I jeszcze jedna uwaga jeśli dostałeś oryginalny kod to jakim cudem po wpisaniu pokazał ci się napis "waiting" przecierz tak się dzieje po wpisaniu błędnego kodu . Myślę że jednak będziesz musiał kolegę odwiedzić i oddać radio do poprawki .

    0
  • #6 22 Lut 2006 09:55
    xpuko
    Poziom 9  

    No włśnie też mnie to zdziwiło skoro dostałem ( niby ) orginalny kod to czemu wyskoczyło waiting już myślałem że zle ja wpisywałem ale próbowałem dwa razy i dalej było to samo. Skoro mówicie tak to bede musiał podejsć do koleżki niech zerknie jescze raz.

    Wielkie dzięi wszystkim za pomoc!

    Pozdrawiam

    0
  • #7 27 Lut 2006 11:08
    Yahoo
    Poziom 20  

    NIestety radio do poprawki
    albo samemu trzeba podziałać w tym temacie :-)

    Yahoo

    0
  • #8 15 Gru 2015 10:16
    xpuko
    Poziom 9  

    Temat do zamknięcia, poprawione rozkodowanie i wszystko śmiga. Dziekuje pozdrawiam

    0