logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Fax Canon B155 - Pobieranie wielu kartek naraz, jak to naprawić?

gfc 22 Lut 2006 21:49 1260 2
REKLAMA
  • #1 2335767
    gfc
    Poziom 14  
    Ocena: 3
    witam,mam problem z pobieraniem papieru w tym urządzeniu,usterka polega na tym ,że fax pobiera nie jedną ,lecz po kilka z czasami po kilkanacie kartek na raz .Wyczyściłem dokładnie cały podajnik papieru,lecz bez rezultatu,nie wiem czy wszyscy mają z tym urzadzeniem taki problem ,ponieważ wydaje mi się ,że ten cały podajnik papieru jest żle rozwiązany,jeżeli ktoś może mi doradziać jak załatwić ten problem ,będe bardzo wdzięczny,i prosze o informacje czy to jest nagminny problem tego canona,pozdrawiam!
  • REKLAMA
  • #2 2358692
    Janusz.P
    Specjalista - kserokopiarki
    Ocena: 224
    Zgadzam się że to bardzo kiepskie rozwiązanie ala mozna sibie z tym poradziś
    1. sprawdz ustawienia kol zębatych podajnika- są tam żnaki- kilka razy miałem fabrycznie żle złożony
    2. Na rolkach pobierających papier obetnij "wąsy" są one na plastiku w odległości ok 1/3 od początku pobierania
    3. Może się kleić zębatka napędu - aby ją wyczyścić trzeba rozebrać dość dużo łącznie z demontarżem zespołu czyszczącego cartridge
  • #3 2363905
    gfc
    Poziom 14  
    Ocena: 3
    dzięki za info. , rzeczywiście żle były poskładane koła zębate,dlatego wkładany papier trzeba było zakładać po uprzednim odchyleniu tacki,po złożeniu prawidłowym problem z tym pobieraniem się skończył,tym samym zakończymy ten temat,pozdrawiam!!!
REKLAMA