logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zamontować procesor Celeron D351 3200MHz na Socket 775?

22 Lut 2006 22:31 5376 9
REKLAMA
  • #1 2335972
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #2 2335988
    tronic1
    Spec od komputerów
    Ocena: 1106
    W manualu do płyty masz pokazane na obrazkach jak montować.
  • Pomocny post
    #3 2336017
    Oktanek
    Poziom 17  
    Ocena: 8
    Sam mam od niedawna ten sam procesor! montaż procesora jest bardzołatwy! powiem ze wrecz intuicyjny! jeżeli chcesz kupić wersje box a zapewne tak bedzie to jest dołaczona ulotka do procesora jak prwidłowo zamontowac! dodatkowo w każdej płycie głównej jest tez instrukcja! a montaż sprowadza sie do :
    otworzenia klapki która przytrzymuje procesor ,jak to zrobic zobaczysz 2 charakterystyczne wypustki które uniemożliwiaja nieprawidłowe osadzenie procesora!Procesor ma 2 wcięcia które pasuja do tych wypustek! nastepnie delikatnie kładziesz procesor! (ostrożnie zeby nie uszkodzić delikatnch pinów które sa w gnieżdzie!kolejnym krokiem jest ostrożne zamknięcie klapki i zablokowanie "wajcha" i tyle;) i jeszcze oczywsicie wiatrak trzeba zamątowac:P
  • REKLAMA
  • #4 2336069
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #5 2336090
    Oktanek
    Poziom 17  
    Ocena: 8
    toomasz napisał:
    kolego Oktanek powiedz mi jak sie sprawuje ten procesor, jakiej płyty uzyłes do niego itp??

do tej pory byłem raczej przeciwnikiem celeronów! przesiadłem sie z semprona 2500+ na s.A
    Jak narazie to jestem zadowolony smiga ładnie!! najbardziej sie bałem temperatury...wszyscy mówili ze tak sie grzeje a tu tym czasem na boxowym wiatraku (okropnie głosny) temperatura w stresie nie przekracza 45*C czujniki nie przekłamuja raczej bo radiator jest lekko ciepły.
    płyta jaką mam to Asrock 775Dual-880 Pro Via PT880 s.775
    i jak narazie stabilnie dziala;)
  • #6 2336940
    DziadzioMiecio
    Poziom 27  
    Ocena: 144
    Witam tak jak mowil kolega instalacja jest prosta wystarczy dobrze popatrzec i napewno go dobrze zmontujesz ja tez posiadam taki procek .i tu rownierz taka mala dygresja te plyty asrocka sa bardzo dobre maja niezly stosunek cena parametry .Jednak bardzo czesto lydzie pisza ze to jest badziewie ja nie nazekam.
  • REKLAMA
  • #7 2842066
    romoo
    Użytkownik obserwowany
    Ocena: 1377
    Sory że odgrzewam temat ale mam takiego celerona i trzeba w płycie kondensatory w zasilaniu procesora wymienić i przesunąłęm te 2 zaczepy z góry zdjąłem klamre górną i wentylator ale radiator nie chce zejść z procesora? Przy kondensatorach sobie radzę z powodzeniem.
  • #8 2842683
    Pytong
    Poziom 32  
    Ocena: 81
    romoo napisał:
    radiator nie chce zejść z tym kawałkiem plastiku id dołu?

Z czym ?
  • #9 2842695
    romoo
    Użytkownik obserwowany
    Ocena: 1377
    Radiator jest w plastiku i z góry radiatora zeszedł razem z wiatrakiem a radiator nie chce się podnieś z procesora.
  • REKLAMA
  • #10 2842700
    jankolo
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 585
    romoo napisał:
    Sory że odgrzewam temat ale mam takiego celerona i trzeba w płycie kondki wymienić i odwajchowałem te 2 wajchy z góry zdjąłem klamre górną i wentylator ale radiator nie chce zejść z tym kawałkiem plastiku id dołu?

Prosiłbym, aby kolega pisał językiem może mniej profesjonalnym, ale za to bardziej zrozumiałym.

Podsumowanie tematu

✨ Procesor Intel Celeron D351 3200MHz na socket 775 montuje się poprzez otwarcie klapki mocującej CPU w gnieździe płyty głównej, prawidłowe osadzenie procesora zgodnie z charakterystycznymi wypustkami i wcięciami, a następnie zamknięcie klapki i zablokowanie dźwigni. Procesory pod socket 775 są bez nóżek, a płyta główna posiada odpowiednie gniazdo z pinami. Dołączona instrukcja w wersji box oraz manual płyty głównej zawierają szczegółowe wskazówki montażowe. Po zamontowaniu należy założyć radiator z wentylatorem. Użytkownicy potwierdzają łatwość montażu i stabilną pracę procesora, zwracając uwagę na niską temperaturę pracy (około 45°C pod obciążeniem) przy użyciu boxowego chłodzenia, choć wentylator jest głośny. Przykładowa płyta kompatybilna to Asrock 775Dual-880 Pro z chipsetem VIA PT880. W dyskusji pojawiła się także kwestia demontażu radiatora, który może być trudny do zdjęcia z procesora, zwłaszcza po zdjęciu wentylatora i klamry.
REKLAMA