logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

SABA T7041E 28'' ICC8 - Jak stroić kanały z pilotem RC8005M?

zendar 23 Lut 2006 13:49 3121 9
REKLAMA
  • #1 2337825
    zendar
    Poziom 16  
    Ocena: 52
    Nie jestem w stanie odgadnąć jak w tym TV stroić kanały.
    Chassis podejrzewam ICC8.
    Pilot mam nowy - RC8005M.
    Klawiatura lokalna ma 2 przyciski do przerzucania kanałów i 1 od głośności (w górę).

Proszę o pomoc.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 2337956
    zendar
    Poziom 16  
    Nie działa. Po wciśnięciu, przytrzymaniu, wielkrotnym naciskaniu itp jedyne co się pojawi to 2 poziome paski z godziną u góry i nr kanału u dołu.
  • #4 2337991
    k.k
    Spec od TV
    Ocena: 54
    Inne regulacje działają ? czerwony - menu fonii, zielony - menu wizji. Jeśli nie, proszę wymienić pamięć, albo spróbować przepisać w trybie serwisowym. To jest chassis ICC19.

Powodzenia
  • #5 2338150
    zendar
    Poziom 16  
    Wszystkie funkcje działają tylko nie mogę odnaleźć nigdzie opcji do strojenia.
    jasnoczerwony - stopklatka
    ciemnoczerwony - teletext
    zielony - lista kanałów
    niebieski - NEXTVIEW
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #7 2338432
    zendar
    Poziom 16  
    Pilot podobny, ale mój ma jeszcze dodaner sterownie VCR, i opisy klawiszy funkcyjnych (kolorków) są inne.

Pogrzebałem po forum w poszukiwaniu podobnego chassis i znalazłem rozwiązanie.

Trzeba przejść w standby pilotem i przytrzymać menu. TV odpali się i poprosi o pin, u mnie był 9999 :D

Jeszcze jedno - TV z identycznym chassis, tylko Thompson - jest modelem 100HZ. Na mojej Sabie nic o 100HZ nie pisze, ale obraz wygląda mi na 100HZ, no i, co mniej może ważne, ma stopklatkę. Jak sprawdzić tą sprawę?
  • #9 4040030
    sq3hta
    Poziom 18  
    Ocena: 29
    Temat troszkę stary ale go odświeżę bo mam ten sam problem, nie mogę nigdzie w menu znależć strojenia. Pilot taki sam jak na zdjęciu powyżej.
  • #10 4040198
    pawcio
    Poziom 26  
    Ocena: 10
    Naciśnij MENU i włącz TV wyłącznikem siecowym.
    Teraz powinna się pojawić tabela ze strojeniem.
    Pozdrawiam.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Dyskusja dotyczy problemu strojenia kanałów w telewizorze SABA T7041E 28'' z chassis ICC8 oraz pilotem RC8005M. Standardowa metoda strojenia poprzez przytrzymanie żółtego przycisku na pilocie nie działa, wyświetlając jedynie pasek z godziną i numerem kanału. Inne funkcje pilota, takie jak menu fonii (czerwony) i menu wizji (zielony), działają poprawnie. Użytkownik nie znajduje opcji strojenia w menu, mimo że pilot posiada przyciski funkcyjne (stopklatka, teletext, lista kanałów, NEXTVIEW). Sugerowano, że pilot może być nieodpowiedni lub że telewizor wymaga wymiany pamięci lub trybu serwisowego. Ostatecznie rozwiązaniem jest przejście w tryb standby pilotem, a następnie przytrzymanie przycisku MENU, co uruchamia telewizor i wymaga podania kodu PIN (np. 9999), umożliwiając dostęp do strojenia. Dodatkowo potwierdzono, że funkcja stopklatki jest dostępna tylko w modelach 100Hz, co może pomóc w identyfikacji wersji chassis. Alternatywna metoda strojenia to wciśnięcie MENU i włączenie telewizora wyłącznikiem sieciowym, co powinno wywołać tabelę strojenia.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA