logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wymogi bezpieczeństwa dla systemów automatyki maszyn

roh 23 Lut 2006 20:45 2096 5
REKLAMA
  • #1 2339585
    roh
    Poziom 11  
    Witam
    Szukam informacji na temat wymogów bezpieczeństwa stawianych układom automatyki maszyn. Chodzi mi o wszystko co jest związane z zapewnieniem odpowiednich norm oraz zapewnieniem bezpieczeństwa (wykonanie układu sterowania w odpowiedniej kategorii bezpieczeństwa). Jeśli macie jakieś informacje na ten temat to proszę o info.

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 2341477
    Raaf
    Poziom 22  
    Ocena: 77
    na początek dyrektywa maszynowa. Podstawa.
    Załączniki:
    • Maszynowa Dyrektywa.pdf (222.84 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #3 2343137
    roh
    Poziom 11  
    Dzięki za pomoc. Info w sprawie dyrektywy maszynowej na pewno będzie pomocne. Interesowałoby mnie także jak zdobyć odpowiednie normy związane z bezpieczeństwem gdyż potrzebuję dość szczegółowych informacji na ten temat. Chodziłoby mi o wymogi dotyczące osprzętu a także samego układu sterowania np. ilości i rodzaju styków w układzie stopu awaryjnego czy też osłon bezpieczeństwa. Temat jest bardzo szeroki i dlatego dziękuję za wszelką pomoc.

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #6 2906282
    roh
    Poziom 11  
    Witam
    Dzięki za całą pomoc i wszystkie informacje związane z moim pytaniem. Co prawda nie udało się rozwiać wszelkich wątpliwości (np. odnośnie wymaganych norm - gdyż są one płatne i nie ma możliwości ich przejrzenia) ale i tak dziękuje za pomoc.

Pozdrawiam
REKLAMA