Witam
Chce sobie zrobic taki ukladzik ktory przy danej [regolowanej] temperatorze bedzie wlaczal przekazniki
Tzn ustawic ze np 1. przekaznik wlacza sie przy 30stopniach C 2. przy 45 itd. Zalezy mi zeby na termorezystorze [termistoze czy jak sie to tam nazywa...
] bylo jak najnizsze napiecie bedzie pracowal w temp od 15 do 100 ale troche zapasu musi byc
]. Jako zasilacz chce uzyc jakiegos najtanszego z allegro np. link usunięto (moze to byc caly czas w sieci 24h/d 7dni w tyg.?) do tego jakies potencjometry - ale jaka wartosc? i cos co bedzie mi przechodzilo w stan przewodzenia po przekoczeniu jakiegos napiecia. No i przekazniki - to juz mam
Jesli mozecie to napiszcie mi kakretne typy albo wartosci poszczegolnych elementow.
P.S. nie znalazlem podobnego tematu, jesli byl to prosze o link...
aha narazie byl by tylko 1 potencjometr a pozniej stopniowo rozbodowywane. Jesli kulad nie moze byc oparty na 1. temistorze to moze byc wiecej...
Chce sobie zrobic taki ukladzik ktory przy danej [regolowanej] temperatorze bedzie wlaczal przekazniki
Tzn ustawic ze np 1. przekaznik wlacza sie przy 30stopniach C 2. przy 45 itd. Zalezy mi zeby na termorezystorze [termistoze czy jak sie to tam nazywa...
Jesli mozecie to napiszcie mi kakretne typy albo wartosci poszczegolnych elementow.
P.S. nie znalazlem podobnego tematu, jesli byl to prosze o link...
aha narazie byl by tylko 1 potencjometr a pozniej stopniowo rozbodowywane. Jesli kulad nie moze byc oparty na 1. temistorze to moze byc wiecej...
Moderowany przez Bartek_Wosik:Usunięto link do aukcji. Zapoznaj się z regulaminem forum