logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

e1000 USB telefon nie jest widziany przez oprogramowanie

dbthebest 25 Lut 2006 20:28 1263 3
REKLAMA
  • #1 2347648
    dbthebest
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Witam

Mam spory problem i nie ukrywam ze laik ze mnie.

posiadam Motorole e1000, kabelek USB, bluetoof ;) karte pamieci.

Wgralem sterowniki do motoroli i po podlaczeniu kabelkiem pojawia sie jako modem ( sukces ;))

podlaczam oprogramowanie serwisowe ( np. Motorola Service Software
    Version 3.5.8 )

Niestety telefon nie jest widziany przez to oprogramowanie ( komunikat: "
    Phone not found"

DODAM ZE ZAKLADKI usb WOGOLE NIE DAJE MI ZAZNACZYC :/

to oprogramowanko z tego co pamietam sluzy miedzy innymi do flashowania telefonu do polskiej wersji jezykowej i wlaczania mozliwosci wgrania aplikacji javy z poziomu kabelka czu BT.

Ktos mi moze pomoc co z tym fantem zrobic ?

pozdrawiam i dzieki za odpowiedz
  • REKLAMA
  • #2 2347679
    glizda1125
    Poziom 15  
    Napisz jaki masz dokladnie kabel bo z tego co widze to masz zwykly na usb przez ktory mozesz se dzwonki powgrywac i GPRS odpalic. Co do zmiany softu to tzeba specjalny box ktorego zapewne nie masz:( jesli chcesz przefleszowac go idz z tym do servisu GSM samemu raczej nic nie zdzialasz.

pozdrawiam
    glizda1125
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 2347708
    john1234
    Poziom 21  
    Ocena: 90
    jezewli posiadasz sterowniki motorola handset usb driver to znajdz jeszcze sterowniki P2K driver musza byc w osobym folderze.Uruchom program podlacz telefon powinno wykryc ci modem usb motorola i kilka innych urzadzen nazw w tej chwili nie pamietam zainstaluj to wszystko wskazujac plik z sterownikami P2k driver.Do fleszowania telefonu polecam ci program RSD Lite 1.8 starczy zwykly kabel usb.
  • #4 2351361
    dbthebest
    Poziom 11  
    john1234 napisał:
    jezewli posiadasz sterowniki motorola handset usb driver to znajdz jeszcze sterowniki P2K driver musza byc w osobym folderze.Uruchom program podlacz telefon powinno wykryc ci modem usb motorola i kilka innych urzadzen nazw w tej chwili nie pamietam zainstaluj to wszystko wskazujac plik z sterownikami P2k driver.Do fleszowania telefonu polecam ci program RSD Lite 1.8 starczy zwykly kabel usb.

Spoko. Dzieki. Bardzo mi pomogles
REKLAMA