logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak połączyć Motorolę E1000 z PC przez USB? Szukam kroków i działających programów

Letys 31 Mar 2006 13:59 2115 8
REKLAMA
  • #1 2478128
    Letys
    Poziom 11  
    witam
    na samym poczatku chcialbym zaznaczyc ze nie jestem z tych ktorzy wchodza na forum i odrazu wywalaja jakies pytanie...ja w przeciwienstwie do nich wnikliwie przeanalizowalem to i rowniez pare innych forow ale niestety nadal jestem w punkcie wyjscia...otoz moj problem polega na tym ze nie umiem polaczyc swojej motoroli e1000 z komputerem...posiadam kabel usb...zassalem z neta chyba 50 programow ale zaden nie dziala...i tu zgalszam sie do was z ogromna prozba...blagam niech ktos mi napisze krok o kroku (jak dla totalnego laika...moze cos przeoczylem:P) najlepiej odrazu z linkami do plikow ktore mam sciagnac...blagam o pomoc i z gory dziekuje za szybka odpowiedz
    pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 2478311
    krys1
    Poziom 23  
    Ocena: 6
    Witam.
    Zaeży jaki masz system. Jezeli jest to windows XP sp2 to zainstaluj sobie PST 7.2.3 general. Jeżeli masz sp1 to niższą wersje. Obie wersje trzeba spatchować by działał MFF.

Po zainstalowaniu PST podłączanie telefonu jest w miare proste. Może inni robią to inaczej ale ja mam swoj sposob.

1. Włącz telefon i podłącz kabel USB.
    2. System powinien wykryć urządzenie i włączyć kreator znajdowania nowego sprzętu.
    3. Jeżeli kreator chce się połączyć z witryną windows update. Zaznaczamy "nie tym razem" i dalej.
    4. Kreator chce zainstalować Motorola USB Modem. Zaznaczamy aby zainstalował oprogramowanie automatycznie i klikamy na dalej.
    5. Pojawi się okno z informacją, że oprogramowanie modemu USB nie przeszło testów zgodności z systemem Windows. Kilkamy na " mimo to kontynuuj"
    6. Klikamy na Zakończ kiedy kreator zainstaluje modem.
    7. Po chwili pojawi się info, że sprzęt jest zainstalowany i gotowy do urzycia.

8. Przełączamy telefon w tryb BOOT LOADER. Przytrzymujemy * i # i
    czerwoną słuchawkę.
    9. Teraz komputer powinien wukryć telefon jako S Flash Rainbow POG i znów uruchomić kreator instalacji sprzętu.
    10. Ponownie na pytanie o połączenie z witryną odpowiadamy "nie tym razem" i Dalej
    11. W następnym oknie tym razem wybieramy "zainstaluj z listy lub określonej lokalizacji"
    12. Zaznaczamy "wyszukaj sterownik w tych lokalizacjach" i klikamy na przeglądaj
    13. Wybieramy folder, gdzie zaistalowaliśmy PST. Standardowo to: C:\Program Files\Motorola\PST
    14. Kreator powinien zainstalować: Motorola Flash Interface.

I prosze bardzo mamy telefon podłączony. :)

W przypadku problemów z zainstalowaniem PST chetnie służe pomocą.
    Pozdrawiam.
  • #3 2478752
    Letys
    Poziom 11  
    dzieki za pomoc ale mam problem z przejsciem do trybu BOOT LOADER...nie wiem specjalnie o co w tym chodzi...probowalem przytrzymac *# i czerwona sluchawke ale wtedy sie telefon wylacza i komputer nadal nic nie wykrywa...plis powiedz jak to zrobic
  • REKLAMA
  • #4 2478784
    krys1
    Poziom 23  
    telefon normalnie dziala ale nie moze przejsc w boot loadera??
  • REKLAMA
  • #5 2478792
    Letys
    Poziom 11  
    nie wiem...poprostu chodzi mi oto ze jak wcisne jednoczesnie *# i czerwona sluchawke to telefon sie wylacza poprostu (dzialanie czerwonej sluchawki)...co mam robic zeby przejsc do tego trybu??
  • #6 2478801
    krys1
    Poziom 23  
    to trzeba wciskac przy wylaczonym telefonie
  • REKLAMA
  • #7 2478805
    Letys
    Poziom 11  
    ale ze mnie d****...teraz dziala...thx
  • #8 2478812
    krys1
    Poziom 23  
    nie ma problemu :)
  • #9 2478817
    Letys
    Poziom 11  
    ok wsyztsko chodzi tylko nadal nie wiem jak moge zgrac pliki na telefon...ja rozumiem ze to glupie pytanie jest ale bardzo prosze o pomoc bo musze koniecznie jeszcze dzis je tam wgrac...z gory dziekuje za szybka odpowiedz...pozdrawiam

Podsumowanie tematu

✨ Aby połączyć Motorolę E1000 z komputerem przez USB, należy użyć programu PST (Phone Service Tool) w wersji 7.2.3 dla Windows XP SP2 lub niższej wersji dla SP1, z odpowiednim patchowaniem dla obsługi MFF. Po instalacji PST i podłączeniu telefonu kablem USB system powinien wykryć urządzenie i uruchomić kreator instalacji sterowników modemu USB Motoroli. Należy zaakceptować instalację mimo ostrzeżeń o niezgodności sterownika. Kolejnym krokiem jest przełączenie telefonu w tryb BOOT LOADER, co wymaga wciśnięcia jednocześnie klawiszy *# oraz czerwonej słuchawki przy wyłączonym telefonie. Po poprawnym wejściu w tryb BOOT LOADER komputer powinien rozpoznać urządzenie. Użytkownik pytał również o możliwość przesyłania plików na telefon, jednak szczegóły tej operacji nie zostały omówione w dyskusji.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA