logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Proszę o pomoc - monitor Panasonic panasync sl70i...

badi111 26 Lut 2006 00:32 1896 4
  • #1 2348566
    badi111
    Poziom 2  
    Kilka dni temu przywiozłem monitor z naprawy i profilaktycznie zostawiłem go w pokoju na godzine zeby się rozgrzał.Po godzinie podłączyłem monitor i włączylem grę i po jakiejś pół godziny obraz wpadł do środka i monitor zgasł. Podobna sytuacja jak przed naprawą. Moj monitor to Panasonic panasync sl70i. Moj monitor naprawiał mi znajomy i mówił że wymieniał tranzystory i diodę w odchylaniu poziomym. Jak wiecie jak to wygląda i w którym miejscu sie znajduje to przyślijcie mi ewentualnie linki do tych części na gg 3408662 lub na maila (badi.kowal(małpa)interia.pl. Aha jeszcze jedno monitor przy włączaniu rozpala diodę i ona po chwili gaśnie. Kiedy próbuje go pobudzić przyciskiem menu to dioda sie zapala i monitor pizczy tak samo jak było przed naprawą.Jak wiecie w jaki sposób to obejśc to napiszcie bardzo was prosze.Te częsci kosztowały 50 zł i nie widzi mi sie ponownie za to placic.Powiedzcie czy opłaca sie to w ogóle naprawiać. Z góry dzięki
  • #2 2348660
    tyktyk
    Poziom 24  
    Ocena: 78
    no pogadaj ze tym co naprawiał sprzeta. Może usunoł skutek a nie usunoł przyczyny.!!
  • Pomocny post
    #3 2348829
    lisek
    Serwisant RTV
    Ocena: 6857
    ten twój monitor to

PANASONIC Panasync SL70i (TX-D7S36 ) na chasis HV11Z

* albo jest tak jak napisano powyzej
    + nie wymienił pojemnosci w kolektorze tranzystora pare nF-2kV / pojemnosci w ukł.bazy
    * albo "kolega" nie sprawdził konwertera nap.HV

- sprawdz R860
    - czesto "leciał" R868 0,27om

p.s.
    - odch.H jest 2-u stopn.
    1st. konwerter nap. H do zasilania tranzystora linii tzw.Hota ( ten wymieniany)
    2st. własciwa linia ta na Hocie=НОТ (2sc5406a)

identyczne chasis ma ViewSonic GS771 model VCDTS21406-2E
  • #4 2348905
    candle
    Spec od monitorów
    Ocena: 18
    no tak
    dobre chlopy jestescie i uczynne, tylko ze z tych informacji gosc i tak nic nie zrozumie - diode rozpala... niedlugo idac za dobra rada uczynnych ludzi na forum rozpali sobie ognisko - po co?

moze komus sie nie podobac to co pisze i uznac ze wiedza jest dla wszystkich - zgadzam sie, ale do wiedzy trzeba dorosnac, a nie z pozycji ignoranta pytac o to, na czym kompletnie sie nie zna
    czasami nawet to ktory koniec lutownicy sie nagrzewa trzeba sprawdzic doswiadczalnie...
  • #5 2351770
    lisek
    Serwisant RTV
    Ocena: 6857
    te porady na Forum to po
    1* dla tego kolegi,który jak napisano
    Cytat:
    co naprawiał sprzeta. Może usunoł skutek a nie usunoł przyczyny.!!

2* dla serwisantów którzy kumają.....lecz nie mają dostepu do schemy
REKLAMA