logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

HP czy Minolta? Jaką drukarkę kupić i dlaczego? Proszę o porady.

delta85 26 Lut 2006 00:50 1140 8
REKLAMA
  • REKLAMA
  • #2 2348609
    eseli
    Poziom 27  
    Ocena: 64
    Opisz bardziej do czego będziesz potrzebował
    tę drukarkę.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #4 2348976
    ugresia
    Poziom 11  
    chyba HP lepsza
    ale ja jestem bardziej zadowolony z Canona z serii Pixma
  • #5 2349115
    krystian k
    Specjalista - kserokopiarki
    Ocena: 83
    niestety canona bym niepolecał z uwagi na brak części zamiennych w canon polska
  • REKLAMA
  • #7 2349264
    krystian k
    Specjalista - kserokopiarki
    Ocena: 83
    Zdecydowanie wszystkie drukarki w firmie mam HP
  • #8 2351979
    Andrzei Fx2
    Poziom 14  
    Ocena: 12
    Moim zdaniem najwięcej zalet ma HP np. masa części zamiennych i tani toner czyli co za tym idzie niedroga ekspleatacja
  • #9 2353522
    ugresia
    Poziom 11  
    a ja do mojego canona kupuję tusz po 7zł

Dodano po 3 [minuty]:

po co kupować części jeżeli sprzęt się nie psuje
    a co do HP mam przykre wydarzenia czyli wciąganie dwóch kartek albo ich zgniecenie poprzez brak równomiernego pobierania papieru. a na koniec elektronika poszła i poszła drukarka do śmieci
    HP evolution

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy wyboru drukarki między markami HP a Minolta, z uwzględnieniem zastosowania do wydruku na papierze kredowym i przenoszenia rysunku na laminat miedziany za pomocą żelazka. Wskazano, że HP jest preferowane ze względu na szeroką dostępność części zamiennych oraz niskie koszty eksploatacji, zwłaszcza tanie tonery. Canon z serii Pixma został wspomniany jako alternatywa, jednak odradzany ze względu na trudności z dostępnością części zamiennych w Polsce. Koszty eksploatacji są kluczowym czynnikiem wyboru. Jeden z użytkowników podkreślił niezawodność Canona i niską cenę tuszu, ale zwrócił uwagę na problemy z drukarkami HP, takie jak zacięcia papieru i awarie elektroniki prowadzące do konieczności wymiany urządzenia.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA