logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Potrzebuję pomysłu na projekt

rhonin007 26 Lut 2006 18:29 1487 2
REKLAMA
  • #1 2350837
    rhonin007
    Poziom 11  
    Więc tak, jestem uczniem I klasy Technikum telekomunikacji i musze zrobić jakiś projekt na zaliczenie, ale najgorsze w tym wszystkim jest to że nie wiem co zrobić dlatego pisze do was (tych bardziej mądrzejszych i obeznanych odemnie).
    Chciałbym żeby te urządzenie zbudowane przeze mnie było w miare proste ale zeby bylo orginalne (no i oczywiście w miare tanie). Myślałem, ze moze cos z laserami albo z swiatlem pokombinowac (jakies efekty wizualne) albo cos w stylu lampy plazmowej, dlatego bardzo prosze o podanie linków do jakiś stron (najlepiej polskich) albo jak ktos by posiadal jakies plany to wysłać mi na kiesera(_at_)op.pl . Bardzo bym prosil. Z góry dziękuje (Układy elektroniczne - pomysły i problemy jesli sie pomylilem i umiesci lem nie w tym dziale co trzeba to przepraszam, ale to jest problem).
  • REKLAMA
  • #2 2367342
    Zumo
    Poziom 21  
    Ocena: 21
    Proponuję abyś zrobił "Zegarek Widmowy" który sterowany jest Atmelem AT89C2051. Na forum w dziale DIY były dwa takie projekty "Zegarek Widmowy" oraz "[ANKIETA] Mój zegarek-ale jaki" przekopiowałem schemat i narysowałem w specjalnym programie.
    Oto schemat części znajdziesz w tych tematach.
    Załączniki:
    • Potrzebuję pomysłu na projekt schemat.jpg (65.54 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #3 2367405
    Tommy82
    Poziom 41  
    Ocena: 1072
    albo prosciej dioda laserowa sterowaana przez lpt (2 silniki krokowe jeden na x drugi na y )poprzez uln2803
REKLAMA