logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Podłączenie Radeon 9200SE do TV powoduje czarno-biały obraz i restart PC

masters11 26 Lut 2006 20:47 1370 9
REKLAMA
  • #1 2351464
    masters11
    Poziom 11  
    j.w
    Gdy podłączyłem Komputer do tv i odpale kompa po zalogowaniu komputer sie resetuje i w dodatku jest obraz czarno biały. W moim poprzednim problemie miałem problem z czarno białym problemem. Zainstalowałem sterowniki ( gdyż ich nie miałem ). Mam radeona 9200SE z TV-OUT + przejściówka ( rys.1 ) do tego podłączone złącze EURO ( rys. 2 ) i to wszystko podłączone do gniastka w Telewizorze. Po zastosowaniu takiej kombinacji odpalam komputer i po zalgowaniu jest obraz czarno biały oraz komp sie resetuje.Czy ktoś wie jak się tym uporać, dzięki

Rys. 1

Rys.2

• REKLAMA
  • #2 2351517
    WojtasJD
    Poziom 43  
    Ocena: 1587
    masters11 napisał:

Gdy podłączyłem Komputer do tv i odpale komputera po zalogowaniu komputer sie resetuje i w dodatku jest obraz czarno biały.

po resecie zazwyczaj prawie cała treść obrazu jest 'czarno-biała' poza charakterystycznymi jak np. logo EPA

masters11 napisał:

W moim poprzednim problemie miałem problem z czarno białym problemem.

:|

-
    jaki masz system ?
  • REKLAMA
  • #3 2351524
    masters11
    Poziom 11  
    Windows XP HOME EDITION :(
  • REKLAMA
  • #4 2351553
    pan_slonik
    Poziom 22  
    Ocena: 9
    zrób tak zostaw kabel podpiety do komputera a z telewizora wypnij. w ten sposob zobaczysz czy to jest wina kabla czy telewizora. jaka masz konfiguracje komputera?
  • REKLAMA
  • #5 2351562
    masters11
    Poziom 11  
    OK. Zrobiłem jak powiedziałeś.

Konfigurację. Nie wiem o jaką konfigurację ci chodzi, może troche jaśniej :)

może podaj gg
  • #6 2351581
    WojtasJD
    Poziom 43  
    we 'Właściwościach systemu' -> 'Uruchamianie i odzyskiwanie' jak masz zaznaczone 'Automatycznie uruchom ponownie' to je odznacz; może w trakcie błędu zobaczysz ekran STOP ze szczegółami

(poza tym jest też 'Podgląd zdarzeń)
  • #7 2351598
    masters11
    Poziom 11  
    OK, znalazłem :)

Dodano po 14 [minuty]:

Znalazłem odznaczyłem. podłączyłem ponownie i zamiast zresetowania komputera ujrzałem niebieski ekran i nadal problem nie rozwiazany :/
  • #8 2351996
    WojtasJD
    Poziom 43  
    na tym niebieskim ekranie coś jest i mogłbyś tu co nieco o nim napisać

dla ułatwienia: to co wyskoczyło na tym ekranie zazwyczaj (o ile w opcjach jest zaznaczone "Zapisz zdarzenie do dziennika systemu") jest w 'Podglądzie zdarzeń' (-> Panel sterowania -> Narzędzia administracyjne -> Podgląd zdarzeń -> ... )
  • #9 2353755
    masters11
    Poziom 11  
    Dobra! Trudno. Nie działa. Sam tego nie zrobie. Poczekam i wezme informatyka. Niestety!. Pewnie mam coś z grafiką albo coś dzięki :)
  • #10 2358203
    pan_slonik
    Poziom 22  
    Ocena: 9
    no dobra. ale jak bylo z tym kablem? jak byl sam kabel podpiety bez podpietego telewizora to co sie dzialo? konfiguracja znaczy co masz wlozone do obudowy komputera?

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Podłączając kartę graficzną Radeon 9200SE do telewizora za pomocą przejściówki TV-OUT i złącza EURO, pojawia się problem z czarno-białym obrazem oraz restartem komputera po zalogowaniu do systemu Windows XP Home Edition. Po instalacji sterowników i próbie uruchomienia systemu obraz jest monochromatyczny, a komputer się resetuje. Wyłączono automatyczny restart systemu, co ujawniło niebieski ekran błędu (BSOD), jednak szczegóły błędu nie zostały podane. Sugerowano testowanie kabla i telewizora osobno, sprawdzenie konfiguracji sprzętowej oraz analizę dziennika zdarzeń systemowych w celu identyfikacji przyczyny. Ostatecznie problem nie został rozwiązany, a autor planuje skorzystać z pomocy informatyka.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA