witam, niedawno kupiłem siemensa c 45, to spoko fonik, kupiłem go za grosze (5zł), wiedząc o jego wadzie.Coś dziwnego zie z nim dzieje, przy sieci (obojętnie jakiej,ma złamanego sima, jestem prawie pewny, że ten simlok był na ideę)stoi taki dziwny znak (coś w rodzaju wykrzyknika), a sam telefon wariuje (non-stop szuka sieci, łapie jakieś litewskie, pożniej przez chwile jest zasięg, i to samo, gubi zasięg i tak w kółko) Co oznacza ten wykrzyknik?Kiedy zmienie karte na inną sieć to przez chwile jest normalnie, albo jak wylączę i włączę telefon, to przez chwile pojawia sie logo idei i jest normalnie, po chwili pojawia sie ten wykrzyknik i znowu to samo.Gdy nie ma wykrzyknika, to moge normalnie odbierac połaczenia,gdy jest wykrzyknik,to "abonent jest czasowo niedostępny"lub coś podobnego, jak bym był poza zasięgiem stacji (chociaż niekiedy są kreski zasięgu).Jak patrze w spis dostepnych sieci, to wyswietlaja mi sie najczesciej wszystkie (chociaż czasem(rzadko)wyswietla sie:"brak dostepu do sieci".Probowalem dzwonic na alarmowe bez sima (wykluczyłem blokady w telefonie)-przez chwile _"wyszukiwanie dostepnych sieci, pózniej pisze "rozmowa zakonczona", chociaż nie połaczyłem sie, a nastepnie "brak sieci" chociaz jak dzwonie, to usilnie próbuje łapać zasieg(czasem ma nawet wszystkie kreski) i nic z tego.
prosze wszysytkich, którzy mieli podobny kłopot (bo u mojego kolegi było to samo), żeby mi powiedzieli co sie stało, i jak to naprawic (tylko zlitujcie sie i nie mówcie nic o jakimś PU!!).
Mam jeszcze jedno pytanie:jaki jest kod aparatu(oryginalnie?)?
pozdrawwiam kamil
prosze wszysytkich, którzy mieli podobny kłopot (bo u mojego kolegi było to samo), żeby mi powiedzieli co sie stało, i jak to naprawic (tylko zlitujcie sie i nie mówcie nic o jakimś PU!!).
Mam jeszcze jedno pytanie:jaki jest kod aparatu(oryginalnie?)?
pozdrawwiam kamil