logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

siemens c 45!!! mam problem z zasięgiem!! pomózcie!!

shop 27 Lut 2006 13:24 1230 8
  • #1 2353422
    shop
    Poziom 16  
    Ocena: 5
    witam, niedawno kupiłem siemensa c 45, to spoko fonik, kupiłem go za grosze (5zł), wiedząc o jego wadzie.Coś dziwnego zie z nim dzieje, przy sieci (obojętnie jakiej,ma złamanego sima, jestem prawie pewny, że ten simlok był na ideę)stoi taki dziwny znak (coś w rodzaju wykrzyknika), a sam telefon wariuje (non-stop szuka sieci, łapie jakieś litewskie, pożniej przez chwile jest zasięg, i to samo, gubi zasięg i tak w kółko) Co oznacza ten wykrzyknik?Kiedy zmienie karte na inną sieć to przez chwile jest normalnie, albo jak wylączę i włączę telefon, to przez chwile pojawia sie logo idei i jest normalnie, po chwili pojawia sie ten wykrzyknik i znowu to samo.Gdy nie ma wykrzyknika, to moge normalnie odbierac połaczenia,gdy jest wykrzyknik,to "abonent jest czasowo niedostępny"lub coś podobnego, jak bym był poza zasięgiem stacji (chociaż niekiedy są kreski zasięgu).Jak patrze w spis dostepnych sieci, to wyswietlaja mi sie najczesciej wszystkie (chociaż czasem(rzadko)wyswietla sie:"brak dostepu do sieci".Probowalem dzwonic na alarmowe bez sima (wykluczyłem blokady w telefonie)-przez chwile _"wyszukiwanie dostepnych sieci, pózniej pisze "rozmowa zakonczona", chociaż nie połaczyłem sie, a nastepnie "brak sieci" chociaz jak dzwonie, to usilnie próbuje łapać zasieg(czasem ma nawet wszystkie kreski) i nic z tego.
    prosze wszysytkich, którzy mieli podobny kłopot (bo u mojego kolegi było to samo), żeby mi powiedzieli co sie stało, i jak to naprawic (tylko zlitujcie sie i nie mówcie nic o jakimś PU!!).
    Mam jeszcze jedno pytanie:jaki jest kod aparatu(oryginalnie?)?
    pozdrawwiam kamil
  • Pomocny post
    #2 2353513
    tino2003
    Admin grupy GSM
    Ocena: 2091
    Ten wykrzyknik świadczy o uszkodzonej końcówce mocy lub braku styku anteny do płyty głównej.
    Orginalny kod aparatu o ile się nie mylę 12345
    pozdr
  • Pomocny post
    #3 2353529
    fantomas
    Poziom 25  
    Ocena: 6
    tino tym razem pewna nieścisłość w siemensiakach fabrycznie kod ustawiany jest na 0000

regards fantomas
  • #4 2353556
    shop
    Poziom 16  
    ok, jesli mam uszkodzoną koncowke mocy, to nie powinno byc zasiegu wcale(tak mysle), a tu raz jest raz niema.Aha, zapomniałem napisać.Czy możliwe jest ,że pewne części anteny są zrobione z porcelany i mogą sie potłuc? Antena chyba łączy, sorry, ze pytam jak w tym telefonie wygląda końcówka mocy? :-)
  • Pomocny post
    #5 2353586
    fantomas
    Poziom 25  
    Ocena: 6
    musisz rozróżnić pewne pojęcia uszkodzona a wadliwie działająca ( w gruncie rzeczy też skopsana) w twoim wypadku myślę że padnięta całkiem to ona na razie nie jest ale i tak żaden z niej pożytek bo i tak wywala ! do wymiany

regards fantomas
  • Pomocny post
    #6 2353589
    tino2003
    Admin grupy GSM
    @ fantomas - napisałem że mogę się mylić, ale masz rację, że jest to 0000 tak samo jak w SE

@ shop jeżeli chcesz wiedzieć jak wygląda końcówka mocy to poszukaj sobie schemat, na elektrodzie napewno jest i zobaczysz może być opisana jako PA.
    pozdr
  • #7 2353602
    shop
    Poziom 16  
    aha, to jest ta PA, a ja tak myślałem co to jest
    czy możliwe jest, że PA mogło po prostu pęknąc tam w srodku?
    dzieki za sugestie n/t schematu.Już szukam.Kod tel. OK
    pytanie:gdzie moge dostać PA lub płytke główną?
  • Pomocny post
    #8 2353609
    tino2003
    Admin grupy GSM
    Najtaniej będzie jak kupisz jakiś uszkodzony fon na allegro i z dwuch złożysz jednego.

pozdr
  • #9 2357540
    shop
    Poziom 16  
    ok, dzieki, jeszce jedno pytanie, z jakich telefonów pasuje płytka do obudowy c45? no bo nie wiem jak rozkład klawiszy, wejscie do ładowarki... mysle o :siemens mt50,c55,sl45lub pochodnych...

ok, sam sobie dzis odpowiem.Z tego co sie dowiedziałem, to obudowa z całą pewnością będzie pasować z siemensa s45, oraz mt50 , być może pasowałaby z a52 oraz z c55(chocaż wątpię, właściwie większośc siemensów od a40 do serii50 będzie pasować)
    pozdrawiam wszystkich i zamykam temat
    shop

Zmień temat --> Regulamin
    bony78

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Problem z zasięgiem w telefonie Siemens C45 objawia się pojawianiem się wykrzyknika przy sieci, co wskazuje na uszkodzenie końcówki mocy (PA) lub brak prawidłowego styku anteny z płytą główną. Telefon, mimo uszkodzenia, czasowo łapie zasięg i sieci, jednak sygnał jest niestabilny, co skutkuje komunikatem o czasowej niedostępności abonenta. Fabryczny kod blokady SIM w Siemensach to 0000. Końcówka mocy (PA) może ulec uszkodzeniu wewnętrznie, co wymaga wymiany. Najtańszym rozwiązaniem jest zakup uszkodzonego telefonu na części, aby wymienić PA lub płytkę główną. Obudowa Siemens C45 jest kompatybilna z modelami S45 i MT50, a prawdopodobnie także z A52 i C55, co ułatwia dobór części zamiennych.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA