logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Kamera w czujce PIR. Czym to zasilać? Co z ewentualną różnicą potencjałów?

jax69 28 Lut 2006 10:49 1939 3
  • #1 2356850
    jax69
    Poziom 11  
    Witam
    Mam problem jak w temacie. Pierwszy raz będę to wieszał. Urządzonka dopiero nadchodzą. Decyzja juz podjęta ale mam pytanie czy warto. Jak to zasilać? Czy standardowy zasilacz centrali to uciągnie? A co z ew. różnicą potencjałów masy między centralą a komputerem do rejestracji? I wogóle proszę, może już ktoś to instalował i używał o jakieś sugestie spostrzeżenia. Z góry dzieki.
    Pozdrawiam
  • #2 2357855
    darmir1
    Poziom 20  
    Ocena: 13
    Moze tak wiecej szczegółów?
    Jaki typ kamery, a jaki rejestratora?
    Kamera w czujce ruchu zasilana z centrali - to chyba nienajlepszy pomysł.
    A może lepiej zasilić ją zwykłym zasilaczem 12V 400mA? Wystraczy aż nadto.
    Jeśli jest to zwykła miniaturowa kamera to róznica taka iż wsadzona w obudowę czujki PIR. Podłącza się do niej kabel koncentryczny i wioo... do rejestratora., Standardowe nap. zas. +12V pobór prądu ok. 200mA lub mniej.
    A swoją drogą... Piszesz iż decyzja podjęta...
    To dopiero teraz się zastanawiasz co to kamera w czujce PIR? To na jakiej podstawie podjąłeś decyzję?
  • #3 2358002
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #4 2358673
    jax69
    Poziom 11  
    darmir1 napisał:
    Moze tak wiecej szczegółów?
    ...

Kamerki to będą YOKO YK2512s. Rejestrator - komputer z GV lub ADACS'em. (jeszcze się klient zastanawia) centrala Pyronix Matrix 424.
    Pisząc o "decyzji" nie miałem na mysli swojej decyzji. Osobiście w mieszkaniu i to na drugim pietrze bym sobie tego nie założył. :) Ale jak komuś to potrzebne ... "nie mój cyrk, nie moje małpy".
    Pobór pradu faktycznie mają ok 200mA. I dla pewności dołożę zasilacz.
    Pozdrawiam
REKLAMA