logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

jak sie pozbyc efektu "turbiny" w głosnikach w mal

awalknek 01 Mar 2006 17:08 1257 4
REKLAMA
  • #1 2362239
    awalknek
    Poziom 14  
    Ocena: 4
    witam mam maluszka rocznik 96 el. Niedawno kupilem sobie takie radyjko na allegro za 30 zł kaseciak zwykły. Podłaczyłem głosniki od wiezy philips takie te co sa z tyłu. Graja fajnie tylko ze jak jade to w głosnikach słychac taka jakby turbinke ktora sie nasila wraz ze wzrostem obrotów. Kupilem filtr na zasilanie zamontowałem dalej to samo. dzis wlutowałem 2 kondensatorki 4700 uF do radia. wlutowałem je na kablu + i do minusa. i dalej tak piszczy. Co jeszcze mozna poradzic ?? moze te kondensatorki gdzie indziej dac? Dodam jeszcze ze + i masa sa pociagniete bezposrednio z aku . Kabel - z radia i masy z głosnkow sa podłaczone razem do - z aku. Efekt taki wystepuje przy sluchaniu radia i kasety.
  • REKLAMA
  • #2 2363367
    tyktyk
    Poziom 24  
    Ocena: 78
    no niestety radio nie ma dobrej filtracji a ty słyszysz alternator w głośnikach. Radio musisz kupić lepsze ten efekt na tym radiu bedziesz miał w każdym aucie
  • REKLAMA
  • #3 2363660
    awalknek
    Poziom 14  
    Ocena: 4
    a kondensator na alternator?
  • REKLAMA
  • #4 2365437
    tqmeh
    Poziom 19  
    Ocena: 87
    Cze tak jak Ci kolega napisał jak radio jest dobrej firmy tzn dobrze wykonane to bedzie grało na wszystkim nic Ci nie da kondensator dałem kiedys oddzielne zasilanie i tak zakłucenia były (na tunerze)
    Pozdrawiam
  • #5 2365988
    tyktyk
    Poziom 24  
    Ocena: 78
    Może będę złośliwy ( sam mam kaszalota ) Pozostaje odłuch radia na postoju :)
REKLAMA