logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Fiat 126p – zakłócenia w radiu przez antenę, brak kondensatora na alternatorze

awalknek 20 Maj 2006 01:03 1728 3
REKLAMA
  • #1 2643839
    awalknek
    Poziom 14  
    Ocena: 4
    witam. mam problem w maluszku. do radia wchodza mi zakłócenia przez antene . co zrobic by sie tego pozbyc. antena bez wzmacniacza masa jest dobra. nie mam kondensatora na altku. mam filtr zasilania przed radiem.
  • REKLAMA
  • #2 2643868
    kuraś
    Poziom 13  
    Ocena: 33
    Witam. Przypuszczam że te zakłócenia to jednak od zasilania, najlepszy sposób żeby sprawdzić to podłączyć to radio na próbę do innego źródła zasilania, nie demontując go z samochodu. Jeśli zakłócenia przy zasilaniu z zewnątrz ustaną to sprawdź kondensator przy cewce zapłonowej oraz zamontuj przy alternatorze. Jeśli zakłócenia wchodzą przez antenę to sprawdź przewody wysokiego napięcia.
  • REKLAMA
  • #3 2644056
    awalknek
    Poziom 14  
    Ocena: 4
    mowie ze to z anteny. Bez anteny fajnie gra radio i kaseta a jak podłącze to takie popiskiwanie w głosnikach taka jakby turbinka zalezna od obrotów silnika.
  • #4 2644144
    kuraś
    Poziom 13  
    Ocena: 33
    Witam. To popiskiwanie w zależności od obrotów silnika to właśnie od alternatora. Zamontuj kondensatorek przeciwzakłóceniowy na altku i powinno pomóc.Niewiem jakiej klasy masz radio ale często robił tak te z najniższej półki. Pozdrawiam.:D
REKLAMA