logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak podłączyć mikrofon bezprzewodowy do wieży Sony z AUDIO IN?

KingOfTheBongo 02 Mar 2006 10:43 3188 6
REKLAMA
  • #1 2364794
    KingOfTheBongo
    Poziom 2  
    Sprawa jest następująca. Chcem nagłośnić salke do aerobicu. Posiadam nową wieżę Sony z jedynym wejściem - AUDIO IN. Chcem zakupić coś takiego, by jako instruktor mieć wolne ręce i żeby mnie przy muzyce wszyscy słyszeli. Znalazłem coś takiego: http://www.allegro.pl/item89247407_mikrofon_bezprzewodowy_naglowny_krawatowy_fvat.html

Tylko teraz pytanie czy to zadziała? jak pisałem wyżej mam wejście audio in a nie wejście na mic. Podłanczając standardowy komputerowy mikrofon na jack-a niestety nie działa, natomiast oczywiście podłanczając np walkmana jest ok. Teraz pytanie, czy ten sprzęt bezprzewodowy z odbiornikiem zadziała, czy trza sygnał przerobić jakiś na analogowy czy jaki? I drugie pytanie, czy wieża jest wystarczającym wzmacniaczem by nagłośnić salkę wymiarów 10x10m przy głośnikach 2x 240pmpo + subwoofer? Proszę o pomoc.
  • REKLAMA
  • #2 2364829
    kriss51
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 482
    raczej zadziala,bo ty nie podlaczasz mikrofonu tylko odbiornik tego zestawu ktory chcesz zakupic,a tam jest wyjscie liniowe wiec bedzie kompatybilne z wieza.pozdro
  • REKLAMA
  • #3 2364914
    Artur k.
    Ocena: 1700
    Witam!!!

Teoretycznie powinno to zadziałać jak trzeba, proponowałbym jednak wysłac maila do tego człowieka który to sprzedaje w celu upenienia sie. Należy zpytać go o poziom sygnału wyjściowego z odbiornika.

Co do wieży to 240w PMPO - nie mówi kompletnie nic. Moc PMPO to niestety moc prawie ze wyssana z palca i służy głównie jako chwyt reklamowy :(, zobacz czy z tyłu głośników nie ma tabliczki znamionowej, we. podaj model wieży, to może odszukamy ją gdzieś w sieci i dowiemy sie jakie ma parametry .

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #4 2365494
    KingOfTheBongo
    Poziom 2  
    Z tyłu głośników jest opis - moc wyjściowa 75W. Czyli 2 x 75. To jest ta wieża: http://www.sony.pl/view/ShowProduct.action?product=MHC-RG475S&site=odw_pl_PL&pageType=Overview&category=HFS+CD+Music+System

Jedyne dane odnośnie tego produktu podane przez producenta to:
    http://img03.allegro.pl/item87919524_bezprzewodowy_mikrofon_naglowny_leson.html
  • REKLAMA
  • #5 2371024
    kriss51
    Ocena: 482
    po co te pisanie skoro wiem ze na 100% mu to zadziala.widze ze nie macie doswiadczenia w tej dziedzinie.ma IN to ma IN.skoro to nie phone to musi dzialac.wejscie liniowe ma standartowo 1V jagby co.pozdro
  • #6 2375094
    Artur k.
    Ocena: 1700
    kolego Kriss

Pisanie jest po to że:
    po 1 wejście liniowe to nie wyjście !!! to ze wejscie liniowe ma standartowo 0.775Usk (1V max) to ja wiem, ale nie jestem pewien czy ten mikrofon da sygnał na tym poziomie !!!.
    Kolejna sprawa to to ze kolega pytał o to czy moc tej wieży mu wystarczy więc odpowiadam: salka ma 100m więc jeśli ta wieza miałaby te 75W to powinno dac rade.

Pozdrawiam
  • #7 2376631
    KingOfTheBongo
    Poziom 2  
    Dzięki serdeczne Wam za odpowiedzi. Będę działać. :-)

Podsumowanie tematu

✨ W dyskusji poruszono temat podłączenia bezprzewodowego mikrofonu nagłownego do wieży Sony posiadającej jedynie wejście AUDIO IN (wejście liniowe). Zestaw bezprzewodowy z odbiornikiem wyposażonym w wyjście liniowe powinien być kompatybilny z wieżą, gdyż wejście AUDIO IN akceptuje sygnał liniowy o standardowym poziomie około 1 V. Standardowy mikrofon komputerowy podłączany bezpośrednio na jack nie działa, ponieważ wymaga wejścia mikrofonowego o innym poziomie sygnału. Zalecane jest potwierdzenie poziomu sygnału wyjściowego odbiornika u sprzedawcy. Moc wieży Sony określona jest na 2 x 75 W RMS, co powinno wystarczyć do nagłośnienia sali o wymiarach około 10x10 m z głośnikami 2x 240 PMPO oraz subwooferem, choć moc PMPO jest wartością marketingową i nie odzwierciedla rzeczywistej mocy. Model wieży to Sony MHC-RG475S. Podsumowując, podłączenie bezprzewodowego mikrofonu z wyjściem liniowym do wejścia AUDIO IN wieży Sony jest technicznie możliwe i powinno działać prawidłowo.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA