logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

czy są jacyś inni operatorzy internetowi niż TPSA

baton161 02 Mar 2006 13:23 5336 11
REKLAMA
  • #1 2365286
    baton161
    Poziom 14  
    Ocena: 2
    witam. mam pytanie czy w mojej okolicy można założyć internet 1mb/s u jakiegoś innego operatora niz TPSA.dsl 1mb w TPSA kosztuje 300 zł/m-c a np. w dialogu dsl 2mb 200zł/m-c.część mojego numeru telefonu 0846853...
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 2365463
    nerevarine
    Poziom 21  
    Ocena: 5
    popytaj znajomych - od tego się zaczyna...
    poza tym wypadałoby napisać gdzie jest ta Twoja "okolica" - miasto? wieś?
    choć szczerze to wątpię. ja mieszkam w Poznaniu, i w niektórych rejonach miasta poza tepsą nie ma nic :|
  • #3 2365478
    baton161
    Poziom 14  
    lipiny kolo bilgoraja . woj lubelskie
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 2365662
    asiedem
    Poziom 17  
    NIESTETY ale zbyt mała miescina , by był urodzaj w INTERNET
  • Pomocny post
    #5 2367148
    nietykalny
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 6
    Telekomunikacja Kolejowa. Polecam usługę TDI ceny neostrady a jakość wyższa od DSLa
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #6 2367826
    lechoo
    Poziom 39  
    Ocena: 546
    @baton161
    Spóźniłeś się trochę, do niedawna w tepsie była fajna promocja na DSL... podłączenie za złotówkę, pół roku za złotówkę i 1Mb za 230zł lub 2Mb za 280zł.
    Niezła jest też promocja dla szkół - DSL 4Mb za 120zł, ale o tym oficjalnie nie mówią...
    (ceny brutto)
  • #7 2368974
    baton161
    Poziom 14  
    a może ktoś wie czy ta promocja jeszcze bedzie za jakis. bo jak by byla to warto poczekac. teraz założenie dsl 1mb kosztuje 299zł i abonament 303 za m-c
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #8 2369967
    asiedem
    Poziom 17  
    baton161 napisał:

oprocz tpsa, pozostały ci sieci telefonow komorkowych, ktore proponuja abonament m-czny za internet , wprawdzie są to szybkości małe, ale to zależy do czego chjcesz uzyc internetu?
  • Pomocny post
    #9 2370052
    Chillout
    Poziom 17  
    Ocena: 11
    baton161 napisał:
    A może Enterpol (http://www.enterpol.pl/)... Firma działa w Lublinie, Turce i Łęcznej, ale może i Biłgoraj się załapie...
  • Pomocny post
    #10 2371243
    pulsa10
    Poziom 15  
    ja pracuje dla tp jak cos to wal domnie ja ci podpowiem a tak swoja droga to jestes wkuzony na tepse ...? sprobuj www.zetnet.net

Dodano po 4 [minuty]:

poszukaj w google zetnet a telefonia kolejowa to jest drogaaaaaa

Dodano po 58 [sekundy]:

poszukaj w google a telefonia kolejowa to jest drrroogggaa
  • Pomocny post
    #11 2373778
    freego77
    Poziom 11  
    baton161 napisał:
    . w dialogu dsl 2mb 200zł/

to nie jest sztywna cena mi dali znizke bo do nich zadzwonilem i poprosilem 30% bo wiecej nie moga komputer nie przyjmuje dzwon do przedstawicieli handlowych z dialogu o dziwo moga duzo zalatwic wiem to ze swojego przykladu pozdro
  • #12 2381237
    baton161
    Poziom 14  
    jestem wkurzony bo gdybym dowiedział się dzień wcześniej to wziąłbym tego dsla z TP. a promocja była całkiem niezła. a do dialogu pisałem maila i pani z tej firmy odpisała mi że nie moge miec internetu z ich firmy ponieważ w mojej okolicy nie ma ich centrali.

Podsumowanie tematu

✨ W dyskusji poruszono temat dostępności alternatywnych operatorów internetowych poza TPSA w okolicach Lipin koło Biłgoraja, województwo lubelskie. Ze względu na małą miejscowość, oferta innych dostawców jest ograniczona. Wspomniano o Telekomunikacji Kolejowej oferującej usługę TDI, która ma wyższą jakość niż standardowe DSL, jednak jest droższa. Dialog oferuje DSL 2Mb za 200 zł/mies., ale brak ich centrali w okolicy uniemożliwia podłączenie. TPSA miała niedawno promocję na DSL z obniżonymi cenami (1Mb za 230 zł, 2Mb za 280 zł), jednak obecne ceny są wyższe (ok. 300 zł/mies.). Operatorzy sieci komórkowych proponują internet mobilny o niskich prędkościach, co może być alternatywą zależnie od potrzeb. Firma Enterpol działa w Lublinie i okolicach, możliwe, że obejmuje też Biłgoraj. Można próbować negocjować z Dialogiem zniżki abonamentowe. Wskazano również na serwis Zetnet jako potencjalnego dostawcę, jednak Telekomunikacja Kolejowa jest oceniana jako droga usługa.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA