Inne to np.93c46 ? ,bo pamiętam że jak robiłem kiedyś pony ze schematu ,to mi nie chciał czytać żadnej 93XX. Pomogło odłączenie jednej z nóżek (chyba pin7) .
Według schematu zamieszczonego tu http://www.lancos.com/siprogsch.html pin 7 (PE) pamięci 93XX połączony jest razem z VCC i ORG .U mnie tak nie działało ,czytało FF.
A może by tak poczytać w PDFie producenta danej pamięci do czego ten pin służy, bo u różnych służy do różnych celów. Gdybyś kupił poważny programator to wybrałbyś producenta, pamięć z menu i nacisnął Read a programator by się tym martwił ale niestety, za taki komfort niewiedzy trzeba płacić.
✨ Dyskusja dotyczy problemu z programowaniem pamięci EPROM typu 9306 za pomocą programatora Ponyprog. Użytkownik nie może zapisać danych do pamięci 9306 wyjętej z radia samochodowego, podczas gdy inne typy pamięci programują się poprawnie. W odpowiedziach podkreślono, że Ponyprog obsługuje pamięci 93xx i interfejsy I2C oraz SPI, jednak pamięci 93Cxx i 93xx różnych producentów mogą być niekompatybilne. Brak literki po oznaczeniu 9306 utrudnia identyfikację modelu. Sugerowano sprawdzenie funkcji pinów, zwłaszcza pinu 7 (PE) i pinu 6, które w niektórych układach mogą wymagać odłączenia lub odpowiedniego podłączenia do zasilania. Zalecane jest również zapoznanie się z dokumentacją producenta pamięci, gdyż różne modele mają różne wymagania dotyczące pinów i trybów pracy. Wskazano, że profesjonalne programatory oferują wybór producenta i modelu, co ułatwia programowanie, ale wiąże się z wyższym kosztem. Problem pozostał nierozwiązany, a brak poprawnej identyfikacji pamięci i specyfiki pinów jest główną przeszkodą. Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.