Witam, mam nielada problem z tym preampem. Ma on mieć czyste lampowe brzmienie i słurzyć jako preamp do wzmaka na LM-ach. Pewnie powiecie, że najlepiej końcówke mocy też zrobić na lampach. Zgadzam sie tylko że ja potrzebyje dość dużej mocy tego wzmaka, a lampówki mi niestety tego nie oferują
ten wzmacniacz ma być wykorzystywany na małych imprezach i nie wyobrażam sobie całego wzmaka na lampach dającego śmieszne 2x 25 W
Najlepiej by mi pasowała lampa ECC88 bo ma małe napięcie anodowe, -można zastosować podwajacz napięcia z trafa zasilającego. Dużo czytałem na temat tej lampy - jedni ją chwalą a drudzy nażekają, i jestem zdezorientowany. Proszę o wasze opinie i/lub zamienmiki jakich bym mógł użyć na preamp żeby było git
Dodam jeszcze że robiłem preamp na ECC86 i nie jestem z niej zadowolony,- jej brzmienie nie przypomina lampowego, jest twarde i takie tranzystorowe
i to nie jest wina końcówek mocy bo na końcówkach lampowych jest to samo. Jedni twirdzą, że ECC88 jest niskoszumna a drudzy twierdzą że generuje bardzo dużo szumów. Istotne dla mnie jest również napięcie anodowe, najlepiej żeby lampa była niskonapięciowa. Nie chce eksperymentować z różnymi lampami, gdyż wydałbym na to krocie. Proszę o bezstronną opinie. Pozdrawiam, Andiv