logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

CEMI - Informacje ogólne. Rozwój mikroprocesowrów.

lufek 05 Mar 2006 15:17 1054 3
REKLAMA
  • #1 2377660
    lufek
    Poziom 2  
    Witam, pisze projekt na informatykę, a dokładniej stronę internetową o rozwoju mikroprocesorów i potrzebuje ogólnych informacji o CEMI...

Nie wiem czy taki temat już był, ale wyszukiwarka mi nie działa... Więc z góry przepraszam jeśli to 'gwóźdź'.

Mile widziane były by także krótkie informacje o
    - najważniejszych polskich inżynierach, chemikach etc., którzy przyczynili się do rozwoju mikroprocesorów [nie tylko tych z CEMI]
    - MCY7880 oraz innych podobnych produktach CEMI [o ile takowe były]

Z góry dziękuję za jakąkolwiek pomoc :)
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 2377741
    geough
    Poziom 16  
    Ocena: 7
    Części informacji ( not katalogowych ) do układów CEMI możesz znaleźć pod:

http://www.elenota.pl/
  • REKLAMA
  • #3 2377765
    lufek
    Poziom 2  
    Dzięki, byłem już tam :)

Podkreślę jeszcze raz, że potrzebuje informacji naprawdę ogólnych o samych tych zakładach.
    Tj. kiedy firma powstała, kiedy upadła, przez kogo została założona etc. :)
  • Pomocny post
    #4 2377812
    Błażej
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 3625
    To kolego najlepiej jakbyś się dorwał do archiwum zakładowego. Firma wprawdzie już nieistnieje ale na pewno są jakieś materaiły dokumentujące jej działalność. Z autopsji wiem, że raczej przychylnie patrzy się na ludzi piszących historii firm i udziela im sie pomocy. Jesli wycieczka nie wchodzi w grę, to przeglądaj tekie czasopisma jak Radioelektronik, Przegląd Techniczny i biuletyny gospodarcze i techniczne z odpowiednich lat.
REKLAMA