tzn.. mam przewód wsadzić pod filtr?? czy wystarczy od strony druku bo jeśli od strony druku to nic nie dało niestety, no chyba żę trzeba go przykleić bo trzymanie w ręku może zakłócać??
Tak przełączenie bitu to super sprawa ale nie jeśli sie ma fale powierzchniową na pasmo B/G.Przesuwanie przewodu wyjściowego z foni nic nie daje zero reakcji.Przewód mam w izolowanych szczypcach i nic.A cz włączony system DK ma znaczenie??
Witam
Też proponuję uaktywnić system DK w opcjach serwisowych.
Wejście: nacisnąć przycisk "MENU" i cyfry 4, 7, 2, 5. OP2 BIT4 ustawić na 1.
Wymienić filtry Z401 i Z402 na K9453M.
No dobra ale co mi z tego jeżeli go już uaktywniłem i co się dzieje że musze dostrajać ręcznie bo mi fonia trzeszczy a po 3 godzinach znika i znowu trzeba dostroić.Najprościej było by ustawić DK i wymienić fale ale skąd wziąść fale??W trybie serwisowym już dawno przerzuciłem na DK tylko mam złej jakości fonie lub brak.
Dodano po 5 [godziny]:
K.K masz może jakieś namiary żeby dostać te filtry ja szukałem już wszędzie jedynie jeszcze nie w rupieciach na giełdzie, poza tym nikt niema.
miałem identyczny objaw ale w TV SEG CT1402-S (D) , oprócz zmiany bitów w menu serwisowym,
dodatkowo należało dostroić minimalnie filtrem 7x7 w p.cz. ,
ale to chyba już próbowałeś ?
Dyskusja dotyczy problemów z przestrojeniem fonii w telewizorze SEG 11AK30. Użytkownik próbował dostroić fonie za pomocą filtra RYMI i fonii F84, jednak bez efektu – pojawiał się tylko szum. Zalecano delikatne przesuwanie przewodu wyjściowego przy filtrze, unikanie trzymania go ręką ze względu na zakłócenia oraz aktywację systemu DK w trybie serwisowym (OP2 bit 4 na 1). Wskazano konieczność wymiany filtrów Z401 i Z402 na modele K9453M lub alternatywnie K9656M, K9650M, a także OFWK2960M+S. Użytkownik potwierdził, że po wymianie filtra K9650M fonia działa poprawnie. Poruszono także temat dostrajania filtra 7x7 w paśmie pośrednim oraz problemów z falą powierzchniową na pasmo B/G. Wskazano, że ustawienia bitów w menu serwisowym oraz wymiana filtrów są kluczowe dla poprawnej pracy fonii w SEG 11AK30. Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.