Kolego zamiast całego mikrofonu kup sobie gotowe echo np. typu edi i wlutuj w mikrofon to echo kosztuje ok. 40 zł i kupisz je w sklepie elektronicznym jako kit avt prosto się podłącza i działa tez nieźle, a jak chcesz juz tak bardzo kupowac to na alegro jest jch sporo jak chcesz to mam gdzies schemat takich mikrofonów z echem
Dodano po 1 [minuty]:
Kolego zamiast całego mikrofonu kup sobie gotowe echo np. typu edi i wlutuj w mikrofon to echo kosztuje ok. 40 zł i kupisz je w sklepie elektronicznym jako kit avt prosto się podłącza i działa tez nieźle, a jak chcesz juz tak bardzo kupowac to na alegro jest jch sporo jak chcesz to mam gdzies schemat takich mikrofonów z echem
jeśli chcesz dobry mikrofon to polecam coś z modeli sadelta HM,nie kupuj żadnych badziewnych podróbek typu KM-2020 MAAS, ewętualnie mik pan dm 432 mt, ale jest bez bipa ,lepiej kupić używany HM niż w tej cenie nowy badziew.
A macie moze jakąś opinię o mikrofonie Wolf 24S???
Szajs Jak chesz kupić to poszukaj PAN ECM2018, Astatic RD104E, 636L, a jak wiesz z której strony lutownica jest gorąca, to ssm2165 lub 66 się kłania.
Michał
witam
piersza zasadnicza sprawa gdzie ten mikrofon ma pracowac na bazie czy w mobilu ?
jak będzie to baza i DX-y to przydał by się wypas a do mobilka to uważam za strate pieniedzy na taką zabawke sciągającą wszystkie odgłosy samochodu.
takie jest moje skromne zdanie .
przypomina mi to tuning malucha wartego kilkaset zlotych i sprzęt audio zamontowany w środku za nie mniejsze pieniądze pozdro 4all
Radyjko jest zamontowane w busie. Chce miec mikrofon z echem i bipem ponieważ wczesniejsze moje radyjko w moim mobilu mialo taki mikrofon i bardzo sie przyzwyczailem do takiego rozwiazania. Chcę teraz dobrac coś konkretnego do tej setki, tak by wtyczka do niego pasowala i nie trzeba bylo nic przerabiac.
A co masz na mysli pisząc ze te mik. sciagają wszystkie odglosy samochodu. Ja w swoim poprzednim aucie nie mialem takiego problemu.
wolf f24 jest średnim mikrofonem, i z echa zabardzo niewyciągniesz piszczy linia,a sadelta hm ma regulacje wzmocnienia i można regulować w zależności od warunków w jakich się znajdujesz baza czy mobil.
Zarejestruj konto, Zaloguj się i bądź aktywny na forum, a wtedy reklamy nie będą się pojawiać. Otrzymaj punkty za rejestrację oraz odpowiedzi.
✨ Dyskusja dotyczy wyboru mikrofonu z funkcją echa i bipa do CB radia Alan 100 PLUS montowanego w pojeździe. Zwrócono uwagę, że używanie roger beepa jest zabronione w Polsce. Zalecane jest unikanie tanich podróbek typu KM-2020 MAAS, a zamiast tego poleca się mikrofony marki Sadelta, zwłaszcza modele HM-350 i HM-650, które oferują regulację wzmocnienia i lepszą jakość dźwięku. Alternatywnie można zastosować gotowy moduł echa (np. kit AVT typu EDI) wlutowany w mikrofon, co jest tańszym i prostym rozwiązaniem. Mikrofon Wolf 24S oceniono jako przeciętny, a modele NM 425 i inne często nie mają bipa lub wymagają przeróbek. Wskazano także na modele PAN ECM2018, Astatic RD104E, 636L oraz układy SSM2165/66 jako dobre jakościowo rozwiązania. Podkreślono, że mikrofony do użytku mobilnego mogą zbierać hałasy samochodu, co należy uwzględnić przy wyborze. Ważne jest, aby wtyczka mikrofonu pasowała do Alana 100 PLUS, co ułatwia montaż bez konieczności przeróbek.