logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nokia 5510 - jak naprawić problem z wyłączającym się ekranem w grach?

@rti 07 Mar 2006 15:38 996 10
REKLAMA
  • #1 2385679
    @rti
    Poziom 21  
    Ocena: 42
    Witam. Kolega dał mi do 5510 zebym mu zminił softa bo komp telefonu nie widizal jak mp3 chciał do niego wrzucac i miał dziwna usterke która polegala na tym ze jak sie wchodzi w "gry" i odpala którąkolwiek z nich wyswietlacz gasnie podświetlanie również i wygląda to tak jakby telefon sie wyłączył. Jednak pozory mylą a telefon dalej działa - wystarczy naisnąć "c" i telefon znowu działa poprawnie (jednak o graniu możemy zapomnieć. Wziołem sie za zmiane softu wrzuciłem rolisem nowy sofcik (ok.3.5mb) przeliczyłem sumy kontrolne i wchodze zadowolony w gry a tutaj to sama na dodatek w dalszym ciagu jest opcja dalej i widac ten moment jak ktos kiedys skończył grac i nawet zmiana softu tego nie skasowała. Co ja mam zrobić?? jak mam postawić tego fona zeby te gry mu działały?? Bardzo prosze o pomoc.
  • REKLAMA
  • #2 2385724
    telekomuna
    Poziom 29  
    Ocena: 9
    a nie probowales na samym poczatku resetow spod kabla?
  • REKLAMA
  • #3 2386210
    @rti
    Poziom 21  
    były wszystkie przy kazdym wyskoczyło "ok". Przeciez jak to mozliwe zeby po zmiania softu dalej ustawienie zostawały?? Nigdy mi sie tak nie robiło. Nie wiem co robić pomocy ;/
  • #4 2386231
    jacek528
    Poziom 23  
    Ocena: 136
    Szukaj innego flasha.
    Miałem niedawno taką 5510 i walczyłem z nią 2 godziny.
    Nie zapomnij podliczyć sumy.
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #5 2387266
    @rti
    Poziom 21  
    wrzuciłem soft modyfikowany co ma różne szmery bajery przygasanie, więcej kresek zasięgu i bateri inne menu itd ale ku mojemu zdziwieniu z grami jest dalej to samo. W dalszym ciągu ani jedna z nich nie działa bo telefon gaśnie jak sie je odpala no i widnieje tam opcja dalej z poprzedniej gry ;/;/ Ja sie załamie co ja mam zrobić??
  • REKLAMA
  • #6 2387289
    lechu12
    Poziom 26  
    Ocena: 25
    Wgraj eeprom i powinno chulać :)
    Pozdro
  • #7 2387416
    michcio997
    Poziom 19  
    Ocena: 21
    miałem cos podobnego

dopiero po wgraniu orginal flasha zadziałało

nie wgrywaj modywikowanego softu pszez kogos tylko sam to zrób to wtedy zadziała

kiedys widziałem programik który pamiec podstawową dopasowywał do eproomu bo własnie jets cos wgrałem z netu to nie dziaąłło mp3 i i gry sie wieszały

problem z grami miałem tesz niekiedy pszy wgrywaniu flasha na słabej baterji

a co do 5510 i kompa to

najpierw zainstalowac program do 5510 z cd a pzuniej dopiero usb inokia

kabelki w nich tesz padaja niekiedy

inaczej komp padnie
  • #8 2387764
    @rti
    Poziom 21  
    Prosił bym o udanie eepromu do tej 5510 jakeigos sprawdzonego i info jakie liczby podac tam w lokalizacji od kąd do kąd ma sie on wgrac:-) Dziękuje
  • #9 2390480
    @rti
    Poziom 21  
    Ok wgrałem eeprom bo znalazłem go na forum i dalej lipa. Ta sama usterka;/;/ Ktoś musi wiedziec co z tym fantem zrobic ;/
  • #10 2391078
    dyziek@
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 14
    szukaj innych eepromow, wysoka wersja softu + virgin eeprom, do tegu sumy i wszystkie resety - nie ma sily zeby nie chodzilo
  • #11 2413243
    @rti
    Poziom 21  
    Wgrałem do niego najnowsze orginalne oprogramowanie + eprom no i niestety w dalszym ciągu miałem ten sam objaw. Telefon oddałem i powędrował do servisu gdze też go nie naprawiono bo stwierdzili że jest uszkodzona pamięć. Wg. mnie to ściema z tą pamięcią no ale moja wiedza na ten temat jest ograniczona więc mogę się mylić. Temat uważam za zamknięty i dziękuje za odpowiedzi.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Problem z telefonem Nokia 5510 polega na tym, że ekran wyłącza się po uruchomieniu gier, mimo że telefon nadal działa. Próby rozwiązania obejmowały resetowanie urządzenia, zmianę oprogramowania (softu) na oryginalny i modyfikowany, wgrywanie różnych wersji eepromu oraz sum kontrolnych, jednak problem nie ustępował. Wskazano, że niektóre wersje flasha i eepromu mogą powodować błędy, a także że słaba bateria podczas wgrywania oprogramowania może wpływać na stabilność działania gier. Zalecano stosowanie oryginalnego oprogramowania i eepromu, dokładne liczenie sum kontrolnych oraz pełne resetowanie telefonu. Ostatecznie telefon został oddany do serwisu, gdzie stwierdzono uszkodzenie pamięci, co jednak nie zostało jednoznacznie potwierdzone. Problem z wyłączającym się ekranem w grach pozostał nierozwiązany.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA