logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nokia 3100 - podświetlenie działa tylko przy nacisku, jak to naprawić?

West5 07 Mar 2006 18:58 1148 9
REKLAMA
  • #1 2386650
    West5
    Poziom 15  
    Witam mam dziwactwo podświetlenia polega na tym ze jak przycisnę i przytrzymam palcem wtedy działa normalnie a jak pusze świeci tak jak by połową mocy czy ktoś spotkał się już z takim problem
    Poroszę o pomoc
  • REKLAMA
  • #2 2386677
    lechu12
    Poziom 26  
    Ocena: 25
    Gdzieś ścieżka pewnie poszła pewnie (pękła)
  • REKLAMA
  • #3 2386815
    West5
    Poziom 15  
    hmmmmm no ale niby podświetlenie działa z tym ze przeważnie święci tylko połową mocy dodam ze pozostałe funkcje telefonu działają bez zastrzeżeń
  • #4 2387727
    n00n3
    Poziom 17  
    sprubuj poszukac usterki tu
    Załączniki:
    • Nokia 3100 - podświetlenie działa tylko przy nacisku, jak to naprawić? 3100 led.JPG (81.63 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #5 2387790
    matiksm
    Poziom 21  
    Ocena: 2
    na poczatek przygladnij sie zlaczu wyswietlacza, jak nie ma wpietego lcd to takze nie swieci podswietlanie klawiszy, przeczysc i sprawdz. Sadze ze to powinno byc to.
  • #6 2387939
    West5
    Poziom 15  
    Słuchajcie myk jest taki podświetlenie jest i działa z tym ze świeci połową mocy rozebrałem tel odpaliłem go bez ramki mocującej LCD ale z wpiętym LCD do złącza i podświetlenie ruszyło z pełną mocą poprzyciskałem płytę i znów świeci słabiej wygląda na to ze gdzieś cos nie łączy ale co ???
  • REKLAMA
  • #7 2388442
    ftb
    Poziom 35  
    Ocena: 101
    co to ustal sam ..nikt nie jest wróżką.Do tego wystarczy miernik i schemat albo druga ,dobra płyta.No chyba że ktoś dostanie gotowca jak np to..
    pozdrawiam...ftb
    Załączniki:
    • 3100_ledy.rar (167.17 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #8 2388929
    i_wiki
    Poziom 24  
    Ocena: 101
    ja mialem przypadek ze w nokii 6610i to samo sie dzialo z podswietleniem ale po mocnym skreceniu telefonu nowymi srubkami jak reka odjal , podejrzewam jakis drobny zimny lut
  • #9 2388962
    West5
    Poziom 15  
    THX za info poszukam zaraz
  • #10 2491856
    Master_Tarzan
    Poziom 13  
    Ocena: 1
    Z tym zimnym lutem to bym się nie zgodził ponieważ miałem to samo i była pęknięta płyta główna, Jak ją dobrze wygiołem i wygrzałem to się poprawiło.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Problem dotyczy podświetlenia w telefonie Nokia 3100, które działa tylko przy silnym nacisku na obudowę, a w normalnych warunkach świeci z połową mocy. Przyczyną może być uszkodzona ścieżka na płycie głównej lub zimny lut. Zaleca się sprawdzenie i oczyszczenie złącza LCD, gdyż brak prawidłowego połączenia może powodować słabe podświetlenie klawiszy. Rozebranie telefonu i testowanie podświetlenia bez ramki mocującej LCD wykazało, że podświetlenie działa pełną mocą, co wskazuje na problem z połączeniem lub pęknięciem płyty. W podobnych przypadkach w modelu Nokia 6610i problem rozwiązywało dokręcenie śrub lub naprawa płyty głównej poprzez wyginanie i wygrzewanie uszkodzonego obszaru. Do diagnozy potrzebny jest miernik i schemat płyty lub wymiana na sprawną płytę.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA