Mam mały problem z nokią 3210 która po podłączeniu do ładowarki ładuje może minute i po chwili wywala że nie ładuje, co to może być ????.Prosze o pomoc
Wygrzałem i wykompałem płyte główną ale to nic nie dało.A co do tych styków to moim zdaniem są ok.Żaden nie jest obluzowany więc po co je przelutowywać????????
tak Ci sie tylko wydaje... Przelutuj i wtedy pytaj 'po co?' Jezeli ktos by tego nie sprawdzal to by nie pisal, jezeli wiesz lepiej to po co w ogole sie pytasz?
✨ Problem z ładowaniem telefonu Nokia 3210 polega na tym, że po podłączeniu do ładowarki ładuje się tylko przez około minutę, a następnie pojawia się komunikat o braku ładowania. Wskazano, że przyczyną mogą być odlutowane lub słabo przylutowane styki baterii do płyty głównej, które powinny być przylutowane w dwóch miejscach każda. Pomimo sprawdzenia telefonu na dwóch różnych bateriach i wygrzania płyty głównej, problem nie ustąpił. Zalecane jest dokładne przelutowanie styków, nawet jeśli wizualnie wydają się być w porządku. Dodatkowo, między stykami baterii znajduje się mały element elektroniczny, który może wymagać wymiany. Sugerowano również sprawdzenie, czy telefon nie był zalany, co mogłoby powodować problemy z ładowaniem.