Routera ADSL AR 804u ASMAX użyłem do podziału neostrady na dwa komputery.Po skonfigurowaniu urządzenia zgonie z instrukcją poprzez przeglądarkę zostało ustanowione połączenie tj. oba komputery łączyły się z internetem a także między sobą w sieci LAN. Można by zapytać gdzie problem ? Po pewnym czasie eksploatacji nastąpiła usterka dioda ADSL nie świeci brak połączenia- nie pomagał reset, odłącznie zasilania,czy próba przywrócenia ustawień fabrycznych. Został oddany do naprawy. W serwisie stwierdzono, że wgrano nowy Bios bo ktoś zmienił hasło administratora a potem je zapomniał- wyjaśniam że hasło nie było zmieniane. Po naprawie dwa dni i znowu problem tym razem dioda się paliła ale połączenia nie było, znowu serwis i jak twierdzą nic nie naprawiali tylko poddali testowi którego wynik jest pozytywny urządzenie sprawne.W między czasie otrzymałem zastępczy router ,który zadziałał bez problemu ale po około tygodniu dioda ADSL zgasła i znowu nie można przywrócić połączenia.Zastanawiam się teraz czy to wina awaryjności urządzeń tego typu czy też przyczyna może być po mojej stronie.
Proszę o pomoc może ktoś z Państwa miał do czynienia z takim problemem
Proszę o pomoc może ktoś z Państwa miał do czynienia z takim problemem