logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Freesco 0.2.7 z Neo+ - problem z otwieraniem stron internetowych

zibko 15 Maj 2003 21:28 1787 2
REKLAMA
  • #1 215078
    zibko
    Poziom 11  
    Ocena: 4
    Mam freesco 0.2.7 z Neo+ jest taki objaw, że niemogę otwożyć niektórych stron internetowych. Jak mam kompa samego podłączonego do Neo+ to wszystko śmiga a przez ruter freesco nie np. ping na stronę www.otto.de przechodzi a stronka się nie otwiera, a na www.allegro.pl nawet pingi niechcą przechodzić co może być przyczyną. Freesco konfigurowałem wg. stronki www.freesco.pl nieznam dobrze Linuxa.
  • REKLAMA
  • #2 215685
    Pele
    Poziom 22  
    Ocena: 34
    Witam.
    Co do pingu na allegro to widocznie mają zablokowane na serwerze dobijanie bo u mnie też nie ma odpowiedzi.
    A w przypadku neostrady to nie mam zbyt dużego pojęcia. Jeżeli przydzielasz swojemu kompowi statycznie IP to spróbuj dodać w ustawieniach sieci dla protokołu TCP/IP w zakładce DNS dodatkowe serwery TPS-y w moim przypadku SDI dało bardzo dużo, też miałem problemy z otwieraniem stron (nie za każdym razem się otwierały dopiero za drugim trzecim razem wskoczyła).
    Oto te adresy:
    194.204.152.34
    194.204.159.1
  • #3 217007
    zibko
    Poziom 11  
    Ocena: 4
    mam wpisane te DNS i nieotwiera stron, w serwerze włączyłem przyspieszenie ppp0 mtu 1492 i dalej nieoteiera.
REKLAMA