logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Odbieranie MMS w Tak Taku przez internet bez telefonu - jak to zrobić?

aaarekkk 09 Mar 2006 12:38 25496 6
REKLAMA
  • #1 2393417
    aaarekkk
    Poziom 15  
    Ocena: 10
    Witam.
    Mam następujący problem. Mam telefon w Tak Taku i wysłano mi mmsa lecz w wtedy nie miałem skonfigurowanego wapu i mms (telefon miał ustawienia z ideii). Nie zależy mi na samej treści wiadomości lecz raczej chciałem się dowiedzieć czy jest możliwość odebrania tej wiadowmości np przez internet. wiem że tzrymają wiadomości w systemie przez siedem dni.
  • REKLAMA
  • #2 2393499
    dyziek@
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 14
    nie wiem jak jest w TAK TAKU, ale np w Idei po zalogowaniu moglem sobie odebrac mmsa (tez nie mialem ust telefonu)

pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #3 2409976
    aaarekkk
    Poziom 15  
    Dzieki za odp,
    mi niestety nic nie przyszło po wprowadzeniu parametrów. "Moje" siedem dni na odebranie mineło, więc już zima. Pamiętam że kiedyś w telefonie który nie obsługiwał mms przyszedł komunika że można wiadomość odczytać online tylko nie pamiętam czy przez wap czy przez neta.
  • REKLAMA
  • #5 2412607
    aaarekkk
    Poziom 15  
    może też nie masz wpisanych parametrów?
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #6 2416056
    Mishot
    Poziom 24  
    Ocena: 68
    teraz nie wiem nie mam jak sprawdzić MMS'ów...(ostatnio dostawałem link)
    wszystkie ustawienia mam ustawione z internetu przez "zdalny konfigurator" więc u mnie ok...
    być może jak się wyłączy usługe MMS to będzie przychodził link do strony -ja mam aktywną
  • #7 2417723
    aaarekkk
    Poziom 15  
    Mishot chyba masz rację z tą aktywacją usługi mms w erze. Wniosek?
    Włączyłeś a nie odebrałeś - twój problem.
    Dzięki za odpowiedzi. Tearaz mmsy już mi przychodzą a tamtego nie odebrałem.
    Temat zamykam.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik posiada telefon w sieci Tak Taku i otrzymał wiadomość MMS, jednak nie miał skonfigurowanych ustawień WAP i MMS, co uniemożliwiło odbiór wiadomości na telefonie. Zainteresowany był możliwością odebrania MMS-a przez internet, gdyż wiadomości są przechowywane w systemie operatora przez siedem dni. W dyskusji pojawiły się informacje, że w innych sieciach, np. Idea, po zalogowaniu można odebrać MMS online, jednak w przypadku Tak Taku użytkownik nie otrzymał takiej możliwości. Jeden z uczestników wskazał, że przychodzący MMS w Tak Taku może zawierać link do wiadomości dostępnej przez internet, co zależy od aktywacji usługi MMS i poprawnej konfiguracji parametrów. Telefon N7650 obsługuje MMS, a brak odpowiednich ustawień może powodować, że zamiast samej wiadomości przychodzi tylko link do jej podglądu online. Aktywacja usługi MMS w sieci Era (powiązanej z Tak Taku) jest kluczowa dla odbioru MMS-ów bezpośrednio na telefonie. Po aktywacji usługi MMS wiadomości zaczęły przychodzić, jednak wcześniejsza wiadomość, której nie odebrano w ciągu siedmiu dni, została utracona. Temat został zamknięty po uzyskaniu tych informacji.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA